För Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Manualer kan man hitta här:Manualer
Denna sida är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu
Guide för spelställen i Tyskland
Bra sida för dom som skall gigga eller annat i Tyskland
Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002

Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006


Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här


To clean up the massive spam mail,
all mail to BackstageWorld should use: solo@backstageworld.comNov 2007

Peter Edstrand ny Key Account Manager för AV-Teknik Event Engineering AB
Med start i januari börjar Peter Edstrand som KAM för vår satsning i Stockholm. Peter kommer närmast från Evitbe AB, där han arbetat som KAM med försäljning av system för bl.a. eventadministration.
 
”Peter känns som en klockren stjärnrekrytering. Han är ett känt ansikte inom sponsor- och eventvärlden och vi känner att Peter är den som kommer att hjälpa oss att ta näst steg i utvecklingen. Att hitta säljare av den här kalibern och med hans erfarenheter är nästan omöjligt i den här branschen, men att genomföra det omöjliga är vårt nya motto !!!” – säger bolagets VD och delägare Roberth Fredriksson.
 
Har ni frågor eller intresserade av jobb kontakta Roberth Fredriksson, VD, roberth.fredriksson@av-teknik.com


Liljeholmsvägen 8 ( L8 )
Under samlingsnamnet för kontoret på Liljeholmen ( L8) är numera EventKompaniet AB, SSR Stagelight / Beacon, Staar Production,SLINK,Rotate AB och Prosit Event Design samlade
.Med samlad kapacitet kan det mesta uppdrag utföras av några eller nån ifrån L8. Komplett Foto / inspelningsuppdrag i SD / HD, video /3D studio, musik / ljudläggning, produktions / event uppdrag, scen och miljödesign! Mycket kunnande under samma tak.Välkommen att besöka oss och se om våra tjänster kan passa dina behov!

L8 (karta / vägbeskrivning)

Liljeholmsvägen 8 117 61 Stockholm


Massteknik Sweden AB förvärvar turnéteknikföretaget Video Unlimited AB
Massteknik Sweden AB, helägt dotterbolag inom MediaTec Group, förvärvar turnéteknikföretaget Video Unlimited AB och dess verksamhet. I och med förvärvet stärker Massteknik ytterligare sin marknadsledande position på den Skandinaviska marknaden. I samband med förvärvet flyttar VUAB till nya, koncerngemensamma lokaler i Bromma.


Nov 2007

Ny regionchef på Spectra i Stockholm.
De är med stor glädje vi kan meddela att från 1 december 2007 börjar Tom Söderström som Regionchef på Spectra i Stockholm.
Tom kommer senast från Teaterteknik AB i Stockholm där han bl.a. ansvaret för sälj, inköp och marknadsföring. På Spectra kommer Tom att fokusera på försäljning i Stockholm och blir samtidigt en viktig spelare i integrationen mellan Spectra och Seelite som innebär att svenska marknaden nu har tillgång till ett stort lager av ny teknologi.
”Det är roligt att ännu en gång kunna presentera ett mycket kompetent tillskott till Spectras växande organisation. Kombinationen av Toms breda kompetens, branscherfarenhet och höga ambitionsnivå kommer att bidra mycket positivt till Spectras strategi att vara en ledande leverantör inom helhetslösningar i Sverige.” - säger VD på Spectra, Jonas Eisenhardt.
 
För frågor om detta eller för information om jobbmöjligheter på Spectra, vänligen mejla jonas.eisenhardt@spectraplus.se eller ring 08-669 20 20.


Bigelius Produktion har köpt  L-acoustics nya line source array  KIVA.
Sedan tidigare finns KUDO och Arcs.Samtidigt passar man på att köpa
fler SB 218 Basar


Jimmy Lundberg ny produktionsledare/tekniker på Ljud med mera
 
Den 12 November började Jimmy Lundberg hos oss på Ljud med mera. Jimmy har tidigare jobbat som frilanstekniker och är ett välkomnat tillskott till vår produktionsavdelning. Vi fortsätter att leta duktiga säljare, tekniker samt projektledare i Göteborgsområdet, hör av dig om du känner dig träffad!

Ljud med mera i Göteborg AB
Ingela Gathenhielms gata 7
421 30 Västra Frölunda
Tel: 031-761 99 00
Web: www.ljudmedmera.se


Okt 2007

Ny Projektledare/tekniker på Spectra
Vi välkomnar Christian Edgren till Spectra.
Christian har ett förflutet som it-support på Acer i Hamburg, men kommer närmast från AV-Teknik där han jobbat som led-tekniker. Kompetensområden är bl.a. bild i form av led, projektorer, kamera, bildmixning men även datorer och riggteknik. Christian kommer att vara placerad på vårt kontor i Göteborg men kommer naturligtvis att finnas tillgänglig som resurs över hela landet.
 
Christian når ni på: christian.edgren@spectraplus.se eller 0732-70 60 11


Ny Regionchef på Spectra i Malmö.
Vi är stolta att kunna meddela att Johan Lauridsen från 1 november kommer att tillträda som ny Regionchef på Spectra i Malmö.
Johan kommer senast från tyska Procon där han arbetat som Internationell Försäljningschef med ansvar för projekt och teknisk försäljning i Skandinavien, Baltikum och Polen.
Innan dess har Johan jobbat på Monster och TDC och har stor erfarenhet av personalledning och inte minst stort fokus på försäljning av helhetslösningar.
Johan kommer att ta hand om och utveckla Spectras personal i Malmö och blir en viktig spelare till Spectras offensiva utveckling framåt.
Johan har ett bra och stort nätverk och kommer att ha både lokalt och nationellt ansvar för olika kunder inom underhållning och corporate event.
Vi hälsar Johan hjärtligt välkommen i Spectras team!
Jonas Eisenhardt
VD
Spectra Stage & Event Technologies AB


Två nya ansikten - AV-teknik fortsätter att förstärka organisationen
Vi har fått ytterligare två nya ansiktet på AV-Teknik i form av Gunnar Voigt och Rikard Söderberg. Gunnar kommer från Tyskland och har bland annat arbetat inom kamera- och bildproducentsidan. Rikard kommer närmast från Centas och är anställd som tekniker.
 
”Det har blivit en rolig uppgift att presentera våra nya medarbetare den senaste tiden. På mycket kort tid har vi fått nya kompetenta och ambitiösa medarbetare. Vi har därmed säkrat den expansionsfas vi befinner oss i.” – säger bolagets VD och delägare Roberth Fredriksson.
 
Har ni frågor eller intresserade av jobb kontakta Roberth Fredriksson, VD, roberth.fredriksson@av-teknik.com


Björn Grunnér ny projektledare på AV-Teknik Event Engineering i Stockholm
Det är stort nöje vi meddelar att från november 2007 börjar Björn Grunnér här hos oss på vårt Stockholmskontor. Grunnér är ett välkänt ansikte i branschen och har dessutom lång branscherfarenhet. Grunnér kommer senast från Spectra i Stockholm.
 
Grunnér kommer förutom arbetet i tjänsten som projektledare arbeta med och ansvara för uppbyggnaden av bolagets Stockholmsverksamhet.
 
”Grunnérs breda kompetens, kontaktnät och mångåriga branscherfarenhet kommer att vara bolaget till stor hjälp, nu när vi bygger vår verksamhet i Stockholm. Han är ett känt ansikte som förknippas med kvalitet och nöjda kunder – två viktiga grundpelare i AV-Tekniks värld.” – säger bolagets VD och delägare Roberth Fredriksson.
 
Har ni frågor eller intresserade av jobb kontakta Roberth Fredriksson, VD, roberth.fredriksson@av-teknik.com
 


David Oxe ny på AV-Teknik Event Engineering i Göteborg
Ny medarbetare på AV-Teknik i Göteborg är David Oxe. David har hunnit samla på sig stor erfarenhet av branschen och kommer att arbeta inom bolagets projektavdelning. 
 
”David är en driven och mycket kompetent person som kommer att starkt bidra till vår projektavdelnings utveckling ” – säger Stefan Lundgren Production Manager på AV-Teknik.
 
Har ni frågor eller intresserade av jobb kontakta Roberth Fredriksson, VD, roberth.fredriksson@av-teknik.com

Spectra Stage & Event Technologies AB får ny VD
Vi kan med glädje berätta att den 1 november 2007 tillträder Jonas Eisenhardt som ny VD för Spectra.
 
Jonas är 35 år, och har i 10 år jobbat inom branschen på Martin Professional A/S.
Under åren 2003 – 2006 bodde Jonas i Göteborg och arbetade framgångsrikt som VD för Martins svenska dotterbolag.
Jonas kommer nu återigen att bosätta sig i Göteborg med sin familj.
 
”Jag ser verkligen fram emot att bli en spelare i Spectra, ett lag som för mig alltid stått för kompetens och hög kvalitet. De ökade resurser och möjligheter som Seelites förvärv av Spectra innebär, ihop med Spectras ökade fokus på projekt och uthyrning, formar fantastiska möjligheter för framtiden.” säger Jonas och fortsätter ”Samtidigt ser hela familjen mycket fram emot att återvända till Sverige”.
 
Frågor kan ställas till: Lars Damm Jensen, CEO Seelite A/S, mobil +45 40 14 42 42 eller ldj@seelite.dk  
 

Andreas Berggren börjar på AV-Teknik i Göteborg
Från och med mitten av oktober 2007 börjar Andreas Berggren som tekniker här hos oss på AV-Teknik. Andreas kommer närmast från Spectra och KSE.
 
-”Vi har återigen genomfört en rekrytering av en person som har kunden i fokus och dessutom är en mycket kompetent tekniker. Andreas kommer att passa väl in i teamet.” – säger bolagets VD, Roberth Fredriksson.
 
Bolaget har fått fart under hjulen och söker ständigt säljare, tekniker, projekt- och produktionsledare. Är du intresserad så kontakta: roberth.fredriksson@av-teknik.com


Sep 2007

VD byte i Spectra Stage & Event Technologies AB
I samband med Seelites köp av Spectra har Robert Pap, VD i Spectra, valt att lämna Spectra för att återvända till IT branschen.
 
Lars Damm Jensen, VD i Seelite, kommer att ersätta Robert som VD i Spectra. Detta sker per den 1 oktober 2007.
 
För ev frågor kontakta:
Robert Pap, VD Spectra, tel 070-410 43 30
Lars Damm Jensen, VD Seelite, tel+45 40 41 42 42


Stefan Lundgren till AV-Teknik Event Engineering AB
De är med stor glädje vi kan meddela att från den 1 oktober 2007 börjar Stefan Lundgren här hos oss på AV-Teknik. Stefan kommer att ansvara för bolagets produktionsavdelning. Stefan har lång branscherfarenhet och kommer senast från Eight Solutions och dessförinnan Primetec.
 
En av Stefans initialt viktigaste frågor är att rekrytera både tekniker, projekt- och produktionsledare för att klara av den expansion bolaget är inne i.
 
”Som en följd av rekonstruktionen AV-Teknik genomgick i våras och det kapitaltillskott som bolaget erhållit har vi fått ordentlig fart under hjulen och jag känner stor tillfredställelse av att ha Stefan med på båten. Stefan har ett erkänt mycket gott rykte och kommer att vara en viktig del av AV-Teknik:s expansion.” – säger bolagets VD och delägare Roberth Fredriksson.
 
Har ni frågor eller intresserade av jobb kontakta Roberth Fredriksson, VD, roberth.fredriksson@av-teknik.com


UTFÖRSÄLJNING HOS LJUSSUPPORT
Vi kommer att rensa lagret från hyllvärmare, demoex, utgående produkter och varumärken som vi inte marknadsför i Sverige. Bland annat kommer vi att tömma lagret på över 2km färgfilter från LEE, hela varulagret med ETC produkter och sätta punkt för discoeran genom tidernas största spegelbolls rea…..
Mellan den 24-26 september mellan klockan 9-17 är du välkommen till våra nya lokaler på Marieholmsgatan 54 i Göteborg för ditt livs fynd! Det som i värsta fall finns kvar på onsdagen kommer att auktioneras ut med start klockan 18:30 på onsdag kväll.
På webben kommer mer detaljerad lista att finnas, men UTAN priser, vill du fynda får du besöka oss! INGEN POSTORDER PÅ UTFÖRSÄLJNINGEN
 


Live Media Group -ett nytt företag i upplevelsebranschen
I samband med detta vill vi också meddela att samtliga Audio Lunds kunder,
kollegor och leverantörer i fortsättningen kommer att ha Live Media Group som
affärspartner.
Nu kan vi under ett och samma tak erbjuda hög kvalitet och kompetens inom
områdena ljud- ljus- och bildteknologi.

Vår affärsidé
Live Media Group levererar tekniska helhetslösningar genom design, projektering,
uthyrning och försäljning av ljud-, ljus- ,scen- och bildteknik samt tillhörande
personal. Tjänsterna levereras till kunder som vill förstärka budskap och
upplevelser inom scen- och mediebranschen.
Vår gedigna erfarenhet av branschen i kombination med personalens höga
kompetens ger tillsammans med vår satsning på modern teknologi kunden
innovativa lösningar och hög kvalitet.

Vad vi erbjuder
Projektledning
Uthyrning av teknik, scener och personal
Teknisk kompetens
Installation
Försäljning
Konsultation
Konstruktion
Design

Kontor och lager i Malmö
Live Media Group flyttar in i rymliga och fräscha lokaler på Singelgatan 2 i Malmö.

Våra medarbetare
Ola Berntsson VD
Peter Dahlström ljudtekniker
Peter Eberyd säljare
Ossian Ekman ljus-/bilddesigner
Pontus Friberg projektledare, systemdesigner
Karl Grönvall säljare, projektledare
Pär Klang säljare
Johan Olsson lagerchef
Hans Olsson ljudtekniker
Jakob Viberg säljare, projektledare
Jonas Rubensson bildtekniker

Kontaktuppgifter:
Live Media Group AB
Singelgatan 2
212 28 MALMÖ

Tel: 040-631 17 17
Fax: 040-18 44 74
e-mail: info@livemediagroup.se


Danska Seelite köper Spectra
Det är med stor glädje och stolthet vi kan meddela att Seelite A/S den 31 augusti 2007 köpte det svenska företaget Spectra Stage & Event Technologies AB.
 
Med det här köpet blir Seelite och Spectra tillsammans ett av de absolut viktigaste bolagen på den skandinaviska marknaden för upplevelseteknik, och företagen cementerar därmed den marknadsposition de redan har på sina respektive nationella marknader. Seelite har lång och gedigen erfarenhet av scen-, business- och tv-branschen och Spectra är ett av Sveriges ledande företag inom ljusteknik.
Skandinaviens ledande
Ambitionen med köpet är att arbeta målinriktat på att snabbt bli Skandinaviens ledande bolag inom upplevelseteknik på marknaderna för underhållning, business och tv. Med förvärvet fördubblar vi vår kompetens inom design, projektledning och teknik och vi kommer att ha tillgång till dubbelt så mycket tekniska resurser. Inför våra kunder kommer vi naturligtvis att utnyttja synergin och de positiva möjligheter en sammanslagning mellan två stora bolag innebär.
Behåller sina namn
De två företagen behåller sina egna namn, samtidigt som vi förenar krafterna över gränserna så att både Seelite och Spectra kan stå stadigt på en ny gemensam plattform i framtidens globala marknad. Vi förväntar oss inte att förvärvet kommer att få några anställningsmässiga konsekvenser för någon av de två företagens medarbetare. Vi kan dessutom meddela att Spectra på köpet har fått nya ledningsresurser och nytt kapital.
 
Vi ser fram emot att tillsammans med våra kunder och samarbetspartner att sätta vår tydliga prägel på framtidens marknad för upplevelser! 
Med vänlig hälsning
Lars Damm Jensen, vd
Seelite A/S
 


Beacon DigiGobos®/ HIPPO Media servers Beacon DigiGobos har leverat Hippo HD system till Massteknik AB (MediaTec Group) ,Brownsblend, Lightland och VideoUnlimited AB (VUAB) och systemen finns att hyra hos ovanstående.Demo system finns i Stockholm och är du intresserad av att se vad systemet kan, boka en tid hos Peppe på : 08-549 020 50 Liljeholmsvägen 8.


SPECTRA PRODUKTFÖRSÄLJNING
Som en del av er redan vet har Spectra Stage & Event Technologies upphört med att sälja ljusutrustning och valt att enbart erbjuda uthyrning.
Spectras försäljningsverksamheten upphörde dock inte utan har flyttats till ett nytt företag, AB SVENSK LJUSSUPPORT, med samma produkter, samma geografiska närhet och med ansikten som du känner igen.
Ensam ägare till Ljussupport, är Håkan Bergh som tidigare var regionchef för Spectra i Göteborg.  Med sina 6 år som regionchef i ryggen plus personalens mångåriga erfarenhet kommer försäljningen att utvecklas efter kundens behov. Alla gamla avtal och överenskommelser som du hade med Spectra har du självklart även med Ljussupport. Känner du dig det minsta osäker är det bara att ta kontakt med din gamla kontakt, oavsett bolag, så hjälper vi dig till rätta!
.
Huvudkontor och lager för Ljussupport finns i Göteborg med säljkontor i Stockholm och Malmö. Lagret utökas dagligen och vi är snart kompletta på bland annat hela Rosco:s enorma sortiment.
Lagret har flyttats till en punkt i Göteborg som erbjuder snabb logistik med närhet till fraktbolag, vägar och järnväg. Snabba leveranser har blivit ett krav i vår bransch och Ljussupport kommer att höja ribban ännu ett steg!
Vår hemsida är under uppbyggnad, men titta gärna in för mer information!
 
Håkan Bergh
AB Svensk Ljussupport
Varholmsgatan 2
414 74 Göteborg
Tel: 031-700 12 50
Fax: 031-700 12  60
Mob: 0708-66 50 40
E-mail: hb@ljussupport.se
Hemsida: www.ljussupport.se
 


Aug 2007

Music & Lights AB fortsätter invetera i ännu flera ljusbord på hyran. Martin Maxxyz + 2 st Avolite Expert 2008 har införskaffats. Nu kan vi erbjuda dom flesta märken på ljusbord för att täcka upp behovet. Tidigare finns ju Grand MA Full Size, Wholehog II, Avolite. På ljudsidan har sen tidigare i sommer inskaffats 2 st Yamaha M7CL som har åkt Nanne Grönvall hela sommaren bla. Sen tidigare där finns ju Yamaha PM5d RH, Midas H4000, Soundcraft S5 samt
Digidesign Venue, mm. Våran nya scen har nu gjort sina första jobb och står klar! Prolyte golv + S52V tross är den byggd av och mäter 20x14m samt 9m clearens. Hör av er om ni vill veta mer! www.music-lights.se


Juli 2007

Music & Lights AB som i år firar 20ÅR, fortsätter att invetsera i nya ljusbord till hyran.
2 st Avolite Pearl Expert 2008 samt 1 st Martin Maxxyz har förstärkt ljusbordsidan tillsammans med Grand MA Full size och Wholehog II mm kan nu dom flesta ljusborden erbjudas. På ljudsidan har sedan tidigare i sommar införskaffats 2 st Yamaha M7CL som turnerat med Nanne Grönvall hela sommaren bla. Våran nya scen står nu klar och har gjort en del jobb under sommaren, 20 x14 m med en takhöjd på 10m baserad på Prolyte S52V tross 50x50cm heavy duty. Golvet är baserat på Prolyte stagedex ramar, snabbt och stabilt! Vill ni veta mer så hör av er


AV-Teknik Event Engineering får ny huvudägare
Amplico Kapital AB har tillsammans med Göran Olsson investerat 17 Mkr i AV-Teknik
Event Engineering. Bolaget är en ledande leverantör av storbildsskärmar
av s.k. LED- och projektionsteknik till underhållningsindustrin samt till sport- och
företagsevenemang.
I samband med att AV-Tekniks kapitalbas kraftigt förstärks blir Amplico Kapital AB ny
huvudägare. Bolaget har hittills ägts av grundaren Roberth Fredriksson. Till ny
styrelseordförande har utsetts Göran Olsson som också ingår i den nya ägargruppen. Göran
Olsson har tidigare varit verksam som VD och företagare inom telekom och reklam.
 
”Vi kan nu helhjärtat satsa framåt sedan vår långsiktiga finansiering blivit säkrad tillsammans
med gjorda återinvesteringar”, säger Roberth Fredriksson, VD på AV-Teknik.
 
Volvo, ishockey och konsertarrangemang
AV-Teknik beräknas under innevarande år omsätta ca 70 MSEK och har en unik kompetens att
leverera attraktiva helhetslösningar för event-, sport- och nöjesarrangemang. Bland kunderna
märks Volvo, Svenska Mässan, flera av Sveriges elitserieklubbar i ishockey och arrangörer av
olika konserter, shower och turnéer. AV-Teknik har sitt huvudkontor i Göteborg och har
försäljningskontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn.
 
Framtidsutsikter
”Vi ser en stor potential i AV-Teknik och är glada över att vi kan medverka till att stärka
verksamheten. Vår huvudsakliga uppgift i det korta perspektivet är att skapa arbetsro och
finansiell stabilitet i bolaget, samtidigt som satsningen framåt finansieras”, säger Håkan Hansen,
investeringsansvarig på Amplico.
 
”Genom kapitaltillskottet och en stark ägarbild står AV-Teknik inför en expansion i en stark
marknad. Det handlar om att fokusera kundarbetet så att vi både förbättrar lönsamheten och
samtidigt utvecklar och breddar våra tjänster”, säger Göran Olsson.
Affären har starkt stöd från både kunder, leverantörer och anställda.
Ytterligare information:
Roberth Fredriksson, VD AV-Teknik Event Engineering AB, 070-623 38 01
Håkan Hansen, Amplico Kapital AB, 070-396 64 97
Göran Olsson, ordf. AV-Teknik AB, 073-031 20 98
 
Amplico är ett riskkapitalbolag som är specialiserat på att finansiera och driva “turn-around”-projekt i mogna företag. I nära samarbete med ledning och övriga ägare genomför Amplico handlingsplaner för att snabbt återskapa lönsamhet och värdetillväxt. Bolaget förvaltar 560 miljoner kronor som huvudsakligen finansieras av 6AP-fonden.
Huvudkontoret ligger I Göteborg.


Beacon DigiGobos®/ Media servers Beacon DigiGobos blir ifrån Juli återförsäljare av Green Hippos produkter. Flaggskeppet är Hippotizer HD som nu senast användes med mycket bra resultat på Eurovision Song Contest i Helsingfors, då levererade av West Lighting. Beacon DigiGobos kommer att både sälja och även ha en uthyrning av media servers både i Umeå och Stockholn ( då även Catalyst® Pro, Catalyst DV, Arkaos och liknande produkter ), då för att underlätta både preparering av material och "av-mystifiera" användadet av media servers för show och andra event där video alltid kommer att ha en framskjuten plats. Beacon DigiGobos kan då leverera en komplett lösning när det gäller media / content. Tack vare samarbete med bl.a VUAB, Massteknik,med flera partners kan då även allt från LED lösningar till video teknik lösas i ett paket.


Juni 2007

Ny Marknadsledande Mediateknikkoncern- MediaTec Group.
Prisma Outside Broadcast, Massteknik och Primetec – tre ledande svenska bolag inom mediateknik – har gått samman i MediaTec Group. Genom sammanslagningen skapas en av Europas största mediateknikkoncerner med en omsättning på 750 Mkr och 230 medarbetare.
Verksamheterna i de tre bolagen kompletterar varandra väl och bolagen arbetar sedan tidigare tillsammans. Sammanslagningen är ett naturligt steg för att kunna erbjuda starkare och mer integrerade lösningar till kunderna. Genom att uppträda som en part kan kreativitet, kvalitet och produktivitet ytterligare förbättras.
Gruppens tre primära verksamhetsområden är Outside Broadcast, Large Display Solutions samt Event & Exhibition Technology. MediaTec Group svarar bland annat för globala TV-sändningar inom sport och underhållning, uthyrning av avancerade storbildsskärmar och arenareklam samt skapande av kreativa lösningar och teknik för företagsevenemang. Kunderna återfinns primärt inom stora företag, TV-kanaler och internationella samt nationella förbund och organisationer.
MediaTec Group, med säte i Göteborg, är ett internationellt bolag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Storbritannien och där leveranser sker till kunder över hela världen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roger Holtback. Styrelseordförande MediaTec Group
0705-48 68 18

För mer information gå in på www.mediatecgroup.com


Spectra Stage & Event Technologies AB renodlar verksamheten genom avyttring av sin produktförsäljning
Spectra fortsätter renodlingen av sin verksamhet och som ett led i den utvecklingen är nu tiden mogen för att separerar Produktförsäljningen från Projekt- och Hyresverksamheten.
Produktförsäljningen är förvärvad och kommer att ledas av Håkan Bergh, idag regionchef i Göteborg. Håkan är ett välkänt ansikte med mångårig erfarenhet från ljusbranschen. Håkan har stor produktkännedom, inte minst via sin erfarenhet som ljussättare och projektledare.
Spectra Stage & Event Technologies AB har sedan första maj divisionaliserat sin verksamhet och därmed kommer bolagiseringen som en naturlig följd i det arbetet. Förutom övertag av rörelsen och varulagret kommer planerat även ytterligare sju personer övergå till det nya säljbolaget, bl.a. säljare i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Datum för denna aktivitet är satt till 30 juni 2007.
 
Från detta datum arbetar Spectra Stage & Event Technologies AB med fokus enbart på Projekt och Uthyrning. Produktförsäljningen kommer att hänvisas till det avyttrade Produktförsäljningsbolaget, AB Svensk Ljussupport.
-         ” Vi skapar genom försäljningen av produktförsäljningsverksamheten en tydligare profil av Spectra, både för våra kunder och internt. Att blanda uthyrning och försäljning har inte alltid varit välkommet hos kunderna och leverantörerna. Detta är en utmärkt möjlighet till ökad fokus.” – säger Spectras VD Robert Pap.
 
För frågor kring detta hänvisas till:
 
Robert Pap
VD Spectra Stage & Event Technologies AB
070-410 43 30
 
Håkan Bergh
VD AB Svensk Ljussupport (fd. Spectra Produktförsäljning)
0708-665 040


Sedan april 2007 är MixRommet AB svensk generalagent för Studer Professional Audio Equipment.
www.studer.ch.Studer levererar digitala mixerbord för live, broadcast, radio och postproduction och bland kunderna räknas SVT (5 mixers), Backateatern, Musikhögskolan i Piteå, UR, Bingolotto m.fl.
MixRommet AB är också svensk agent för Trinnov Audio, ett franskt företag specialiserat i högtalar- och rumskorrigering. Med Trinnov Optimizer kan man på några få minuter analyser och korrigera ett ljudsystem upp till 5.1 för exempelvis felplacerade högtalare, rumsresonanser, frekvens- och fasfel etc. www.trinnov.com
 
För ytterligare info kontakta Gunnar Silins på MixRommet AB, 08 428 603 28 eller gunnar@mixrommet.se
www.mixrommet.se


Nygammalt namn + Ny VD + Nya tekniker
Före detta Samljus AB i Luleå som den 1 januari 2007 bytte namn till AudioNord AB och då även övertog Livesound i Piteås verksamhet går nu tillbaka till namnet Samljus AB. I samband med att man tar tillbaka det gamla namnet blir även Hans Malm VD efter förre VD´n Bosse Niemi. Hans som jobbat som ljudtekniker hos Samljus i flera år tar nu över VD-posten medan Bosse blir ekonomichef och står kvar som ensam ägare. Under första halvåret 2007 har man även anställt tre nya tekniker, Henrik Wikström som ljudtekniker på Piteåkontoret samt Peter Fredriksson och Martin Olsson som ljudtekniker på Luleåkontoret. Totalt har nu Samljus 11 heltidsanställda tekniker med placering i Luleå (huvudkontoret) samt på lokala kontor i Kiruna och Piteå.
Samljus fortsätter att leverera ljud-, ljus- och bildteknik samt flexibla scenlösningar till eventsektorn där Samljus skräddarsyr en teknisk lösning med all utrustning som behövs efter kundens önskemål. På uthyrningslistan finns bland annat: Trailerscen, Prolyte trosscen, JBL Vertec, d&b Q1, Nexo GEO-S, Nexo Alpha, Midas, MARTIN, Avolites samt en stor blandning av backline m.m. 

Mer info om Samljus AB hittar ni på www.samljus.se

Fremlab utökar på hyresavdelningen.
Under våren har Fremlab köpt in ett Yamaha LS9-32 till ljudet. Till ljuset har det kommit 6st Mac250 Entour.
I AV-rummet har vi kompletterat med två nya projektorer.
En NEC2000 och en Sharp XG-430X. Båda på 4000ANSI. Linspaket med standard och widelins finns till båda.

Maj 2007


BECE Ljudproduktion AB expanderar!
För att möta en större efterfrågan har vi från och med januari anställt
Andreas Lundqvist som tekniker och projektledare.
Andreas kommer närmast från Helsingborgs Konserthus där han under 5 år varit
tekniskt ansvarig för ljud, ljus och bildutrustning. Vi hälsar honom
välkommen till gänget! Du når honom på andreas@beceljud.se

På hyreslagret har vi utökat med bland annat 20 nya movinghead, 12 st Martin
MAC250 Krypton samt 8 st Martin MAC250 Wash.
Våra JBL Vertec VT4888 med subs VT4880 kommer i sommar att få sällskap av
Yamaha M7CL-48 eller LS9-32.
Även ett större Roland Digital Snake multikabelsystem har köpts in.

BECE Ljudproduktion AB, Björn Carlsson, 0418-12127, bjorn@beceljud.se 

EventSolutions flyttar till nya lokaler på Lundavägen 8
i Eslöv. Vi välkomnar även Ilir till firman och hoppas
att han ska trivas hos oss.
Nytt på uthyrningen denna månad är bland annat Nexo
CD18 basar och Chroma-Q colorblocks.
 


Du följer väl Eurovison Song Contest 2007 i Helsingfors dagbok från Spectra?

April 2007

Music & Lights AB fortsätter rusta inför sommaren och kommande evenemang!
16 st Martin TW-1 har införskaffats till hyran! Denna wash ihop med dom 30 st Mac 700 spotsen som redan finns blir en succé kombination enl dom"stora" ljussättarna i Sverige! Nu har vi över 220 moving heads att tillgå på hyran!
 
På ljudsidan har ett nytt digital multisystem till våra Yamaha PM5 införskaffats, detta Madi64 system ihop med 2 st HD 24 hårddiskinspelningsmaskiner kommer att rulla runt i sommar med Martin Stenmark. Nu finns möjligheten att spela in både via Digidesign Venue bordet och Pro Tools samt denna variant med HD 24.
 


Music & Lights AB köper flera mixerbord !
Vi har nu införskaffat 1 st Digidesign Venue + Sidecar. Denna kommer utrustas med Pro Tools HD inspelning för att kunna jobba med inspelning Live. 1 st Yamaha M7CL 48ch har även det inköpts till hyran. Vi är nu rustade inför sommarens alla festivaler med både Digitala och analoga mixerbord. Sen tidigare finns ju Yamaha PM5D RH samt Midas H4000 och Soundcraft Series Five mixers på hyran.
 

Mars 2007

Nu tar UASL steget in i LED världen. Med över 300 Versatube HD, Versa drive C1 och Versa drive D2 processorer samt 3 st Catalyst har vi nu möjlighet att leverera den senaste LED tekniken.
Montera dom i våra 60 st Versaframes och du får 60m2 LED vägg!
Mer information finns på www.elementlabs.com
Dessutom har vi utökat antalet SGM Ribalta med ytterligare drygt 20 st vilket gör att vi nu har drygt 60 st på hyran.
Till Melodifestivalen köpte vi in 26 st VL3000 spot. En lampa som inte gick att missa under TV-sändningarna. Dom styrdes från AVAB Congo med Congo Jr som backup. Också dessa är nya på hyran. Antalet Congo bord på hyran kommer att öka den närmaste tiden eftersom efterfrågan ökar hela tiden.


Spectra erhåller en betydande order avseende Eurovision Song Contest i Helsingfors
Spectra Stage & Event Technologies AB har för sjätte gången valts som leverantör av ljus- och videotekniska lösningar till ett av Europas största årligt återkommande live event – Finalen i Eurovision Song Contest.
Det är den finska statstelevisionen Yleisradio OY (YLE), tillsammans med European Broadcast Union (EBU), som producerar och sänder årets upplaga av Eurovision Song Contest.
Finalen sänds live i SVT den 12 maj.

http://www.eurovisiondiary.com/
För ytterligare information kontakta:
Robert Pap
VD
Telefon 070-4104330


Beacon levererar grafik till ESC 2007
Beacon har återigen fått förtroendet att leverera grafik till Eurovision Song Contest. Och samma gamla pixeltomtar åker igen till, dvs Peppe Tannemyr och Lennart Wåhlin Helsingfors och sätter sig med LD Mikki Kunttu för att ge det bästa uttrycket till varje deltagare.Denna gången styrs all media med Hoppotizer HD systems ( UK)

SPL ny distributör för XTA Electronics
XTA Electronics har utsett SPL Produktion AB till ny distributör för
XTA:s produkter i Sverige.

”Vi är mycket glada att hälsa SPL välkomna i XTA-familjen,” säger Stuart
Down, marknadschef på XTA Electronics. ”SPL utmärks av stort tekniskt
kunnande och erfarenhet, och vi ser fram emot att gemensamt arbeta för
att öka XTA:s närvaro på den svenska marknaden.”

SPL har verkat sedan 1986, då det grundades av Kåre Hjelm och Åsa
Söderberg Hjelm. Kåre har arbetat med högtalare och audioteknik sedan
mitten av 60-talet, både som tekniker och installatör i de flesta
sammanhang; musik, teater, turné och konferens, och kan sägas vara en av
de mest erfarna högtalarexperterna i Sverige. Sommaren 1993
introducerade Kåre Dr. Christian Heils ”line source array”, när
L-Acoustics V-DOSC system för första gången togs till Sverige. 1995 var
Åsa och Kåre med och grundade Stockholm Audio System AB, som sedemera
också startade V-DOSC nätverket tillsammans med L-Acoustics.

Affärsidén är att till den svenska marknaden tillhandahålla
högkvalitativ audioteknisk utrustning, med eller utan installation, med
fokus på högtalarsystem. Stort tekniskt kunnande och mångårig erfarenhet
från användarledet ger oss även möjlighet att erbjuda utbildning och
tekniskt stöd till användaren..


L-Acoustics presenterar: KIVA och KILO och andra produkter
L-Acoustics presenterar nu sitt minsta och mest flexibla line source
array-system någonsin: KIVA-systemet.
KIVA använder samma banbrytande teknik som V-DOSC, dV-DOSC och
KUDO-systemen, men i ett format som nu gör tekniken tillgänglig i ännu
fler sammanhang än tidigare. Tillsammans med KILO, ett mycket kompakt
LF-kabinett som utsträcker KIVAs LF-egenskaper, öppnas möjligheter att
använda line source array-tekniken för helt nya områden och applikationer.

Ett kluster av 12 KIVA väger inte mer än 165 kg, och tar minimalt med
utrymme: inte mer än dryga 2 meter på höjden. Systemet är idealiskt för
applikationer där kompromisslösa krav på ljudkvalitet ställs mot
arkitektur, scenografi, hållfasthet och budget. KIVA lämpar sig utmärkt
för t.ex. mindre teaterlokaler, mässor, konferenser och kyrkorum.

Priset är ännu ej fastställt.
L-Acoustics produkter distribueras av SPL Produktion AB i Hägersten. SPL
är idag distributör för XTA Electronics, L-Acoustics samt LARES. SPL är
även återförsäljare av flera andra högkvalitativa fabrikat, som
exempelvis Yamaha Pro Audio, Genelec och Lab.Gruppen.
För mer information, se www.splprod.se.

L-Acoustics presenterar: XT-serien
L-Acoustics nya XT-produktlinje är en komplett serie koaxialhögtalare
som kombinerar MTD-linjens enkelhet och flexibilitet med den tidigare
XT-linjens prestationsförmåga. 8XT, 12XT samt den redan kända 115XT HiQ,
utgör nyckelfärdiga, mångsidiga och driftsäkra verktyg för XT-seriens
alla användningsområden.

Passivt delade 8XT och omkopplingbara passivt/aktivt delade 12XT är
baserade på en vidareutveckling av de komponenter som gav tidigare
XT-serien sin höga ljudkvalitet och prestanda.

Priset är ännu ej fastställt.

I samband med lanseringen av nya XT-serien upphör tillverkningen av
MTD108a, MTD112b, MTD115b, LLC108, LLC112, LLC115, 112XT, 115XT och SB115.
 
L-Acoustics presenterar: Nytt DSP- och förstärkarsystem

L-Acoustics tar nu nästa steg i produktutvecklingen med LA4 och LA8, ett
egenutvecklad dsp kombinerat med förstärkare skräddarsytt för den egna
produktlinjen. Förstärkare och DSP i en enhet – uppdelat på två modeller
som täcker in de flesta tänkbara konfigurationer med ett knappt
hundratal förinställningar, men naturligtvis finns även plats för egna
inställningar. Klart för fjärrstyrning och övervakning i realtid via
L-NET. Allt i ett lättviktspaket om 2 rackenheter.

LA4 och LA8 blir centrala enheter i L-Acoustics nya produktserie. En
kostnadseffektiv, flexibel och säker lösning som gör arbetet enklare än
någonsin. Båda modellerna erbjuder 2 x 4 kanaler DSP samt 4
förstärkarkanaler i ett kompakt format, färdiga att använda tillsammans
med L-Acoustics högtalarsystem.

Priset är ännu ej fastställt.


Investeringar hos Event technologies Scandinavia AB – ETECH
Etech har investerat lite för att förnya utrustningen på hyran.
Bl a har följande tillkommit:
-          4st Martin MAC TW1
-          8st Martin MAC 700 prof.
-          8st Martin Atomic Colors
-          12st Colorkinetics Colorblast 12
-          1st Grand MA light
-          3st ArKaos VJ DMX
-          Div. moving PDU & dmx splitters
-          1st SFX pro audio show control
-          8st Sennheiser inEar system (EW300)
-          6st Mipro inEar system (MI-808)


Music & Lights AB firar 20 år !
Köper mera ljusbord! Tillsammans med Grand MA Full size och Avolite Diamond 4 har vi nu införskaffat 1 St Wholehog II för att täcka upp alla önskemål på ljusbord. Även 1 St Grand MA Light kommer att dyka upp inom kort! Hör av ER om in behöver subhyra, vi har jubileumspriser!!
 


Februari 2007

Åsa Söderberg Hjelm har lämnat uppdraget som verkställande direktör för
United Audio/Starlight AB
.

”Det har varit otroligt roligt och lärorikt men också slitsamt och jobbigt
att ha varit med och byggt upp och utvecklat företaget från det som var
Stockholm Audio till dagens United Audio Starlight .
Det ska bli spännande att få se företagets vidare utveckling.”

Ny verkställande direktör för United Audio Starlight AB är Håkan Alfredsson.
Håkan var tidigare vice verkställande direktör i United Audio AB och till
årsskiftet
platschef för kontoret i Göteborg. Ny platschef för Göteborgskontoret är Ola
Lindstedt.

För mer information, se www.uasl.se

Kåre Hjelm har lämnat sina kvarvarande uppdrag inom den dagliga verksamheten

United Audio Starlight och kommer att fortsätta att verka inom SPL
produktion AB med
distribution av bland annat L-Acoustics högtalarsortiment.
För mer information, se www.splprod.se


Primetec förvärvar Gyro Media Primetec AB, helhetsleverantör av ljud- ljus- och bildteknik för Events, Utställningar och Fasta Installationer har idag tecknat avtal om att förvärva 100 % av aktierna i Gyro Media AB.  Säljare är Eight Solutions AB (publ).Gyromedia, som 2006 omsatte 26 mkr, har nio medarbetare i Stockholm samt tre i Göteborg och bedriver liknande verksamhet som Primetec.

I och med förvärvet av Gyro Media stärker Primeteckoncernen sin position som en av Nordens ledande leverantörer av tekniska lösningar för bl.a. events och utställningar. Koncernens omsättning uppskattas uppgå till i storleksordningen 200 mkr och antalet medarbetare uppgår till 71. ”Förvärvet av Gyro Media är mycket glädjande samt värdefullt för Primetec ur ett strategiskt perspektiv”, säger Åsa Furnander, VD på Primetec. ”Gyro Media har en stark position på Stockholmsmarknaden med kunniga medarbetare samt värdefulla kunder. Tillsammans kan vi agera än mer konkurrenskraftigt för våra kunders bästa samtidigt som medarbetarna i gruppen ges en rad nya spännande möjligheter. Den bransch vi verkar inom utvecklas snabbt och vi ser med spänning fram emot att med Gyro Media i koncernen ta ytterligare steg av betydande strategisk karaktär under de kommande åren”, avslutar Åsa Furnander.

Tillgången till Primetecs resurser i form av teknik och tjänster innebär att vi kan erbjuda Gyro Medias kunder än mer attraktiva erbjudanden. Vi delar viktiga värderingar om hur våra leveranser alltid ska genomsyras av kreativitet, engagemang och säkerhet vilket borgar för tyngd i vårt framtida utbud. Genom Primetec får vi även tillgång till betydande erfarenhet kring större och mer komplexa uppdrag samt ett stort internationellt nätverk”, säger Peter Wallgren, VD på Gyro Media. ”Primetec har också en stark ägarbild, struktur och profil som ger oss goda förutsättningar för fortsatt tillväxt.” säger Peter Wallgren avslutningsvis.

Primetecs Stockholmsverksamhet kommer att införlivas i Gyro Media. Vidare kommer nuvarande VD för Gyro Media, Peter Wallgren, att gå in som delägare i Gyro Media. Peter Wallgren kommer dock, enligt eget önskemål, att avträda som VD för bolaget i syfte att i högre omfattning fokusera på kunder och affärer i sin nya roll som Affärsansvarig på Gyro Media. Ny VD för Gyro Media blir Åsa Furnander 


För ytterligare information kontakta:

Åsa Furnander, VD Primetec, tfn 031-707 24 00 alt. 070-6950850   asa.furnander@primetec.se

Peter Wallgren, Gyro Media, tfn 08-514 932 00 alt. 070-260 31 05  peter.wallgren@gyromedia.se 


Fremlab fyller 25 år!
Året har hunnit bli 2007 och det var 25 år sedan den första ljudanläggningen hyrdes ut.
Som en del i detta firande lanseras nu en webbutik på www.fremlab.se.
Här säljer vi våra egna märken i form av ShowMagic, som är ett styrsystem för nattklubbar, konferensanläggningar och även mer komplexa AV-installationer, samt Soundlight som har ett brett utbud av DMX utrustning i form av små kretskort som ”kan-vara-bra-att-ha”.

Produktutbudet i webbutiken är i sin linda men kommer successivt att utökas. Det finns många fler produkter än de som för tillfället visas.
Saknar du något speciellt från våra märken så hör av dig så lägger vi upp den produkten direkt.

Samtidigt som vi gör detta utlyser vi två tävlingar!
Nummer ett går ut på att du ska skicka en grattis-hälsning från ditt företag till oss.
Det gäller att du skickar ett vykort till adressen
Fremlab Tävling
Garnisonsgatan 12
254 66  Helsingborg
Glöm inte att skriva en grattishälsning. Roligaste hälsning vinner!
 
Nummer två är lite annorlunda.
Skicka in en bild på en mixplats du har jobbat på.
Maila den till tomas [at] fremlab.se.
I och med deltagandet ger ni oss rätten att publicera vinnande bild på vår websida. Läckrast mixplats vinner!
 
Tävlingarna är öppna till och med 31 mars 2007-02-15
 
 
HippHipp Hurra!


Januari 2007

Starlight/ United Audio Stockholmskontoren flyttar ihop!
De tidigare kontoren i Sätra och Hägersten har nu slagits samman och flyttat till nya, större lokaler. 
Den 15:e januari är vi i full verksamhet i nya huset i Eriksberg söder om Stockholm.
Vår nya adress är:
Hantverkarvägen 9A
145 63  Norsborg 
Tel. 08-775 08 30
Fax. 08-775 08 31
I samband med att Stockholmskontoren flyttar ihop så lanserar vi nu vår nya gemensamma hemsida på adressen www.uasl.se!
Från och med nu kan du även skicka e-post till oss på domänen uasl.se.


Lite nya investeringar och flytt har gjorts hos Patrik Arnekvist Ljud AB.
Bland mixerborden finns det numera även Yamaha PM5D-RH som komplement till DM2000 och DM1000.
Arsenalen med Shure PSM700 in-ear har utökats med 10 system Sennheiser  EW300 G2 system.
Företaget håller numera till i budwheels lokaler på virkesvägen i stockholm.
Telefonnummer som tidigare.
08-6477040
0708-132730


”Ny servicepolicy på Lab.gruppen”
Lab.gruppen AB genomför från och med 1 januari 2007 en ändring i sin service policy. Vi vill erbjuda alla kunder samma service av Lab.gruppen produkter oavsett vart i världen de befinner sig. Vi har under hösten startat arbetet med att åka runt till alla distributörer/servicecenter i världen för att försäkra oss om att alla håller den klass på servicen som man som köpare/användare av Lab.gruppens produkter kan förvänta sig. Den nya servicepolicyn innebär att man som Lab.gruppen användare, oavsett var i världen man befinner sig, kan få sin Lab.gruppen förstärkare reparerad till ett fast pris a´$200 US, oavsett kondition.
Detta innebär för Sveriges del 1500:- SEK i fast pris för reparation av en förstärkare med upp till 12 års ålder. Priset gäller för hela förstärkaren inklusive material och inte som tidigare, per kanal eller nätdel. Vi hoppas att detta kan bidra till ännu större trygghet i ägandet av lab.gruppens produkter.
Med vänliga hälsningar
Joacim Franzon
Service Manager, Lab.gruppen AB


Nya och gamla ansikten på Martin
Efter ett fantastiskt 06 med 461 st sålda movingheads i sverige rustar vi inför 2007 med mer personal.
Johan Colmeus
Den 1 jan börjar Johan som tidigare jobbat på Informationsteknik i Malmö där han bor. Johan är mycket teknisk orienterad och kommer att stå för all djupare teknisk kunskap om controllers m.m.
 
Ralph Rydén
Ralph som många känner som tidigare säljare hos Martin återvänder efter 2 år hos Spectra. Ralph kommer jobba med primärt TV/Theatre och de mindre Show kunderna. Ralph börjar 15e jan.
 
På service sidan har Thomas Carlsen börjat i Danmark. Thomas som tidigare jobbat på Martin kommer vara inhousetekniker och sköta en del telefonsupport.
Du når oss på
Jonas Stenvinkel                   070-512 82 73                       jonas.stenvinkel@martinscan.com
Ralph Rydén                         070-561 28 34                       ralph.ryden@martinscan.com
Johan Colméus                     070-582 82 73                       johan.colmeus@martinscan.com 


Samljus och Live Sound blir AudioNord AB
Samljus byter från och med 1 januari 2007 namn till AudioNord. Samljus verksamhet slås ihop med AudioNords som sedan tidigare har kontor i Kiruna och Piteå. Företagen fortsätter nu under samma namn att erbjuda samma service som tidigare. Att hyra ut proffessionell ljud, ljus, scen och bildutrustning.
I samband med namnbytet övertar AudioNord även Live Sounds verksamhet på Acusticum i Piteå. Under Live Sound ligger bolagen Live Sound i Piteå AB, Trailer Stage Piteå AB och Align Audio AB. Alla dessa bolag tillsammans med Samljus går in under namnet AudioNord AB och det nya bolaget med Bosse Niemi som ägare blir nu omsättningsmässigt ett av Sveriges största ljud- ljus och scenproduktionsföretag för eventsektorn.
Mer information kontakta
Hans Malm
070-575 95 45
hans.malm@audionord.eu
 
eller läs mer på
www.audionord.eu
 
Spectra Stockholm har flyttat till nya fräscha lokaler i Botvid.
Spectra Stockholm har nu flyttat hela sin verksamhet till Botvid Business
Center i södra Stockholm. Det innebär bland annat en ordentlig
ansiktslyftning när det gäller själva lagerhanteringen. Vi har nu ca 2 000
kvadratmeter höglager att tillgå inklusive nya fräscha utrymmen för kontor,
service och säljlager.
Vi ber om överseende med att detta kan innebära visst gnissel i maskineriet
under vår installation. Vi är dock övertygade om att den kvalitetshöjning
som detta innebär redan på kort sikt kommer att ge våra kunder en ännu
bättre service än idag.
 
Våra telefon och faxnummer är detsamma som tidigare.
Tel: 08-669 20 20
fax: 08-669 30 60
 
Vår nya adress är:
Spectra Stage & Event Technologies AB
Botvid Business Center
Fågelviksvägen 9
145 84 STOCKHOLM
 
Vägbeskrivning:
Observera att på till exempel hitta.se skall ni söka på Fågelviksvägen 9 i
Norsborg. Fastigheten ligger precis i anslutning till E4.

När ni kommer fram till byggnaden så är huvudingången via receptionen på den
bortre kortsidan. Spectra befinner sig på plan 6.
Transporter kör runt till baksidan där Spectra har lastport 12 till 15.

Välkomna!

Röda Korset behöver alltid pengar och bidrag, gör din insats inför det nya året.
Detta kan rädda liv!!!
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.

Märk mail med "SV.Nytt".

Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2007.