För Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Manualer kan man hitta här:Manualer
Denna sida är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu
Guide för spelställen i Tyskland
Bra sida för dom som skall gigga eller annat i Tyskland
Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002

Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006
Gamla nyheter samlade för år som gått2007


Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här


To clean up the massive spam mail,
all mail to BackstageWorld is closed for a moment


Nov 2008

Massteknik går emot finanskrisen och investerar mera.
Massteknik har blivit återförsäljare för en ny och spektakulär Displayprodukt
som heter PufferSphere.
Vi ser många kommande användningsområden för denna både inom Event och TV-Produktioner, och den har redan
väckt ett stort intresse från alla som har sett den.
 
Mer info på:
www.pufferfishdisplays.co.uk
Vi kommer att ha 2 st Enheter tillgängliga från mitten av December.
För mer info kontakta.
 
Massteknik
Jan Carlsson
0736-208518
0303-208500
08-829020


Brownsblend investerar
Och bygger ut med ytterligare en Hippo HD,så med 2 st och Grand MA är nog Morgan beredd på dom flesta ljus och ljus/media jobb.Finns även fibermulti och Zookeepers att hyra hos honom.


Är du i branschen och söker kontor / möteslokal i Stockholm
 
På Liljeholmen, 10 minuter ifrån City sitter vi några produktionsbolag, eventbolag och videoproduktion i ljusa / sköna lokaler. Vi söker 1 eller 2 till som har behov av kontorsplats. Allt finns på plats, man behöver bara ta sig dit själv och sin dator. 100Mb & wireless, höj o sänkbart bord,stol,belysning, låsbart skåp,pentry,möteslokal för 12 pers.inbrotts och brandlarm och en härlig atmosfär också! Intresserad? ring Peppe 070-5164010.Inflyttning ifrån 1:a December eller nyår.


Okt 2008

Hippotizer HippoCritter
Ny,miniserver från GreenHippo, billig och otrolig prestanda. Ring Peppe / SSR för en demo 08-549 020 50


Sep 2008

UASL investerar i Hippotizer mediaserver HD
 
UASL utökar sin mediaserverpark med flaggskeppet Hippotizer HD, den största modellen av deras sortiment.Efterfrågan på mediaservers som kan göra mer än spela upp filmer ökar och valet föll på Hippotizer då denna server erbjuder i praktiken allt en designer / video designer kan erbjuda.Catalyst finns naturligtvis i hyran och är ni intresserade så besök våran hemsida.


Aug 2008

Är du i branschen och söker kontor / möteslokal i Stockholm
 
På Liljeholmen, 10 minuter ifrån City sitter vi några produktionsbolag, eventbolag och videoproduktion i ljusa / sköna lokaler. Vi söker 1 eller 2 till som har behov av kontorsplats. Allt finns på plats, man behöver bara ta sig dit själv och sin dator. 100Mb & wireless, höj o sänkbart bord,stol,belysning, låsbart skåp,pentry,möteslokal för 12 pers.inbrotts och brandlarm och en härlig atmosfär också! Intresserad? ring Peppe070-5164010.Inflyttning ifrån 1:a Oktober.


Hippotizer Scandinavia Forum öppnar
 
Nu startar ett forum på nätet för just Hippotizer och alla funderingar / support och annat som rör denna produkt.
Frågor och svar, hjälp och framför allt ett forum för allt från noviser till slickade proffs.

Vi gissar att behovet finns när det gäller datorer/ mediaservers i allmänhet, saker man kan få reda på utan att slita sitt hår
i fötvivlan.......

Forumet kommer att försöka hålla engelska språket som bas, mycket på grund av att Grenn Hippo killarna skall kunna förstå ock kunna svara på
frågor, följa trådar etc. So it´s good to know that..........

Vi gissar att det nog tar ett tag innan info finns där man söker efter, frågos som svar, men det beror ju helt på medlemmarna!
Vi har dock lagt en bas som vi hoppas passar och fyller det mest vanliga behov man har.

Support frågor och olika lösningar kommer vi att lägga upp där, dels för att dela med av oss av bra ( och kanske mindre bra) saker man stöter på.
adressen är: http://www.digigobos.com/forum
och ni är välkomna att registrera er, vare sig ni har, inte har, inte kommer att skaffa, är sugen på en Hippotizer,det är lika mycket content / digigobos
som kommer att behandlas där!


Juli 2008

Mikkel Behrend och Karel Lemahieu till Massteknik.
 
Massteknik koncernen växer ytterligare och utökar kontoret i Danmark med två branschkunniga personer, Mikkel Behrend och Karel Lemahieu. Mikkel Behrend kommer att arbeta som Key Account Manager för Danmark och Karel Lemahieu som Projektledare/AV-tekniker, de tillträdde båda sina tjänster den 5 maj 2008.
Mikkel Behrend har lång erfarenhet från branschen, både från utlandet och från Danmark. Mikkel är bland annat en av grundarna av ComTech the Audiovisual Team A/S där han var verksam från 1991-2004 som uthyrningschef. År 2004 blev Mikkel erbjuden jobbet att bygga upp Seelite A/S verksamhet inom videoområdet. Mikkel kommer närmast från AV-teknik där han arbetat som marknadsansvarig för Danmark.
Karel Lemahieu kommer ursprungligen från Belgien men flyttade till Danmark i början av 2000 för att börja sin anställning som projektledare på ComTech hos Mikkel Behrend. Karel är en av AV branschens mest mångsidiga och kunniga LED tekniker med enorm erfarenhet från såväl turnéer med megastjärnor som sport, event och arkitekturinstallationer. Från 2004 till 2008 har Karel varit projektledare hos AV-teknik i Danmark.
Massteknik samarbetar sedan många år tillbaka med Finn Willy på FWM med många av Danmarks stora festivaler, bland annat Roskilde Festival, Rock under Broen med flera. Samarbetet mellan Massteknik och Finn Willy på FWM kommer att fortsätta, då Danmark är ett land med stor potential och Masstekniks målsättning är att utöka användningen av storbildskärmar inom fler områden och branscher såsom shower, TV, teater och corporate events.
– Den kraftfulla förstärkning som Mikkel och Karel ger oss, skapar helt nya möjligheter att ta oss an segment vi tidigare inte bearbetat på den danska marknaden, säger Thomas Gröning, marknadsansvarig för Danmark och Norge på Massteknik..


Juni 2008

Beacon DigiGobos® Hippotizer support / forum.
 
Nicke Liljeqvist är numera support för Hippotizer mediaservers här i Sverige.Med vårat samarbete med West Lighting i Finland där Johan West, en veteran inom Hippotizers utveckling så täcker vi upp det support behov som finns och kanske krävs när folk är på turné m.m.Ett web forum kommer att starta under Augusti där användare kan få "online" support och dela med sig av både erfarenheter och knep för att få det mesta av sin server eller inhyrda server.


Maj 2008

One Two Sales bjuder på Showcase i samband med NOTT 2008.
 
Lördagen den 31/5 2008 håller One Two Sales ett showcase på Dansens Hus i Stockholm. Vi bjuder på stor produkt demonstration live tillsammans med Boogie Woogie Burlesque.
 
Vi vill göra något lite annorlunda. Nämligen visa de produkter vi representerar i dess rätta miljö. På scenen i en live situation. Eftersom vår produkt portfölj innehåller allt som kan behövas för att iscensätta en föreställning så väljer vi att göra just det! Och vad passar bättre än en show som Boogie Woogie Burlesque! En teatralisk show med stor spännvidd som låter oss visa vilka krav man kan ställa på modern teknik.
 
Vi kommer att göra en ljuddesign för Dansens Hus med högtalare från Meyer Sound. System tekniker från tillverkaren kommer att vara på plats för att förklara hur man gjort. Mixerbord från Yamaha används både för utljud och monitor.
 
Ljusdesign av Bullen Lagerbielke som omfattar många av de produkter vi representerar med bland annat rörligt ljus från Vari-Lite, konventionellt ljus, dimmers och ljusbord från ETC, m.m.
 
Även om du inte har möjlighet att besöka NOTT 2008 så är detta något du inte bör missa. En unik möjlighet att se vårt produktutbud Live och samtidigt avnjuta en spektakulär show.
 
Vi öppnar med välkomstdrink från 19.00 och startar showen 20.00.
 
Showen är givetvis gratis!
 
Anmäl dig via följande länk: http://event.redmarker.se/?id=196
 
VÄLKOMNA!


DigiGobos® Beacon Hippotizer, Catalyst medias servers
Beacon DigiGobos visar Hippotizer, Catalyst, Gobos m.m på NOTT08 mässan i Rikteaterns lokaler. Välkommen att få en demo i den digital världen när det gäller media servers.


Apr 2008

DigiGobos® serie 25-26 + HD
Beacon DigiGobos har släppt series 25-26 av SD serierna och serie 5 -6 HD,


XL Video förvärvar AV-Teknik
XL Video, världens ledande uthyrningsbolag inom display, har etablerat sig på den Skandinaviska marknaden genom att förvärva 100 % av AV-Teknik Event
Engineering AB.
Sedan tidigare har XL Video kontor i Tyskland (Hamburg, Düsseldorf), Belgien
(Gentbrugge, Oostende), Storbritannien (London, Birmingham), Holland (Roosendaal), Frankrike (Paris), USA (Atlanta, Los Angeles, New York) och Kina
(Bejing). Genom förvärvet av AV-Teknik får XL Video en stark position på den Svenska, Norska och Danska marknaden.
 
AV-Teknik grundades 1989 av Roberth Fredriksson och har sedan dess utvecklats till en av de ledande AV-leverantörerna i Skandinavien inom underhållnings- och Business Events.
AV-Tekniks kunder kommer genom detta förvärv att ha tillgång till ett av världens största och bredaste sortiment inom LED, projektorer, bildhantering och projektledningssystem.
 
XL Video grundades 1996 och har under kort tid etablerat sig själva som ett internationellt ledande företag inom områden som mässor, kongresser, inom- och utomhus events, konsertturnéer och TV produktioner.
 
”XL Video är det ledande företaget på marknaden idag och kommer att bli en stark och kompetent ägare av AV-Teknik. De har sedan tidigare visat att de inte bara följer trenderna på marknaden, utan även i många fall är de som driver utvecklingen framåt tillsammans med tillverkarna. Detta kommer att ge AV-Tekniks kunder tillgång till teknologi och tjänster som tidigare inte existerat inom Skandinavien. XL Video har ett gott rykte inom både Entertainment och Business Events och jag ser en enorm potential i deras etablering i Skandinavien.” – säger AV-Tekniks VD Roberth Fredriksson.
 
”Förvärvet av AV-Teknik var nästa naturliga steg för oss i vår utveckling. AV-Teknik har ett gott internationellt rykte och är även väl etablerade i Sverige, Norge och Danmark.” – säger XL Video Groups koncernchef René De Keyzer.
 
 
För ytterligare frågor och information:
Roberth Fredriksson, VD – AV-Teknik Event Engineering
+46 70 623 38 01


Mar 2008


Massteknik utökar flottan med fem nya trailerskärmar
 
Massteknik Sweden AB köper ytterligare 5 mobila storbildskärmar och förstärker därmed sin ställning som marknadsledande i Europa inom segmentet mobila storbildslösningar. I flottan ingår nu totalt 21 trailers med skärmar i storlekarna från 15 - 88 m2.
 
Masstekniks mesta nytillskott är en gigantisk skärm på hela 88 m2, vilken hör till de största skärmarna i Europa. Förutom denna gigant har man även köpt fyra stycken skärmar om vardera 56 m2, samtliga fem skärmar är utrustade med den absolut senaste LED tekniken inom formatet 16:9.
 
Skärmen på 88 m2 levereras med en generator, de övriga fyra på 56 m2 kommer att ha både en generator och en mindre TV studio inbyggt i trailern. Den största skärmen fälls ut i tre delar genom avancerad hydralik. Trots dess storlek tar det bara drygt en timma för en rutinerad tekniker att färdigställa skärmen för ett event.
 
Samtliga nya trailerskärmar kommer att levereras under våren 2008.


Svenskt team sköter återigen bild och ljus vid Eurovision Song Contest 2008 i Belgrad.Det serbiska tv-bolaget RTS har anlitat Sven Stojanovic som bildproducent tillsammans med parhästen och ljusdesignern Per Sundin. Arbetslaget från Sverige består av ungefär 20 personer, bland annat åtta fotografer, en scripta och en bildmixare.Återigen har också Beacon / SSR DigiGobos valts att för sjätte gången förse tävlingen med video och Grafik.Allt förutsatt att det politiska läget i Serbien inte förvärras
Music & Lights AB forsätter sin expansion!
 
Martin LED vägg LC2140 samt Maxedia Mediaserver inköpta och finns på hyran


Feb 2008


Investeringar hos Event technologies Scandinavia AB – ETECH
Etech har den senaste månaden fått lite nytillskott på ljuslagret.
Nu finns 1st GrandMA Fullsize som komplement till vårt GrandMA light som vi har sedan tidigare.
Dessutom finns nu 40st VL2416. En wash att kombinera ihop med våra MAC700 profiler.

Kurs i Hippotizer media servers
17-18 Mars hålls workshops för Hippotizer i Stockholm.Genomgång av hela konceptet med allt ifrån tekniska frågor och exempel till programmering och design på det system som numera lägger sig i täten gällande prestanda och effekter styrda från ljusbord eller direkt från den inbyggda tidslinan som alla system i det nya Version 3 har. Frågor om platstillgång / anmälan sker till Peppe Tannemyr på Beacon / SSR på 08-549 020 50. ( fullsatt 080227 )


LightLand AB Flyttar
Ny adress för LightLand AB är numera Edsvallabacken 12 12343 Farsta


Jan 2008


Music & Lights AB forsätter sin expansion!
 
Nu har vi även 2 st Digico D5 på hyran, detta gör att vi idag kan erbjuda både dessa samt Digidesign Venue och Yamaha PM5D samt M7CL på den digitala mixersidan..
Ännu ett Nexo PA system har även det införskaffats, Nexo GeoS12 som är det nya line arrayet från Nexo. Trådlösa avdelningen har utökats med ytterligare 24 st Shure UHF-R system, samt 24 st Sennheiser Inear med den nya AC5000 aktiva antennen till detta. Ljusbords avdelningen har oxå fyllts på med ytterligare Grand MA bord samt Maxxyz och Avolite Expert. .
När det gäller armaturer så har det införskaffats Martin Stagebars, Evolation LED Par 64 till dom Ribaltas som redan fanns. .
Mera moving heads har oxå införskaffats till ljushyran i form av Mac 700 och ännu mera 250 wash och Entourer.

Mer teknik hos HyrMax®
 
HyrMax® erbjuder främst torrhyra till andra AV-, ljud- och ljusföretag.
 
På senare tid har större investeringar gjorts i bl a AVStumpfl-dukar 16:9 och 4:3, Barco R12 projektorer med alla TLD-linser, Shure´s nya UR-system med KSM9-mikrofoner, video mixers, kamerateknik och mycket mera. Med logistiklösningar i Norden kan du smidigt hyra teknik av oss.
 
För mer information, välkommen att besöka www.hyrmax.se eller kontakta oss på tel. 0771-11 11 11


Johannes Ljud & Elektronik har investerat

Johannes Ljud & Elektronik har investerat i 24st  L-Acoustics KIVA samt L-Acoustics LA8 som drivning till systemet.
Sedan tidigare finns ARCS, SB218, 115XT, 115XT-HiQ  och Yamaha PM5D på mixerbords fronten.
Vill ni veta mer kolla in på www.jle.nu


Teater & Lysteknik första med Clay Paky @ SPOT 300 på hyran och installation i Danmark


"Fantastiskt ljusutbyte och organisk grafik går lätt med dessa lyktor. Bästa köp på hyran - EVER !
Dessutom drog vi ett gäng @ SPOT 300 och Strong Technobeams i väg till Copenhagen JazzHouse i
København. Ett GrandMA Ultralight ljusbord styr dessa, samt DeSisti Leonardo fresneller med poles
och en flock ETC S4 Juniors. Bästa jazzklubb ljuset i världen ?!

Vi passade också på att skaffa CS-4 Aircraft Spotline från Studio Due som används på P3 Guld på
Danmarks Radio/TV nu i januari. Här finns också Alkalite Octostrip TP60 som dom enda i Norden.
Sist men inte minst, gobo rotators med DMX styrning från DHA/Rosco + ett utval Colorizers på
hyran. Gott nytt år och välkommen att handla lite i Danmark :0) !
Mera info inom kort på http://www.teaterlys.com


Teater & Lysteknik i København köper Funktion-One PA för uthyrning i Sverige, Norge och Danmark

Clubbing veteranen Michael Østerz har investerat i ett Resolution 2 system med F218 bins från Tony
Andrews Funktion-One Research (tidigare Turbosound utvecklare, typ Flash/Floodlight).

"Vi var på PLASA i september och hörde några potenta lådor utan dess like", säger Michael Østerz.
"På stubben gav vi oss den på, att vi skulle vara de första med hyrlåder i dessa 3 länder, så nu är
ambitionen att serva clubbing + psy-rave, dub/reggae och electronica scenerna med märkets in-
your-face modulerbara topp och kontanta bas. Just nu har vi tagit in ett mindre system men tanken
är, att trycka in ett gäng Res 4'ror och 21" bins med Funktion-One förstärkning och deras egna
filters under året som kommer. Dom som inte har hört dom här lådorna än, kommer inte att tro på
vad dom upplever, när man väl torkat upp fikat som dom spillde, då man gasade upp !"

För mera info kolla http://www.funktion-one.com och mera info inom kort på http://www.teaterlys.com


Massteknik förvärvar Norges ledande AV företag

Massteknik Sweden AB, helägt dotterbolag inom MediaTec Group, förvärvar Mediateknikk A/S och dess verksamhet. Massteknik har en marknadsledande position på den Skandinaviska marknaden och förstärker sin ställning ytterligare på den Europeiska marknaden.

Säljare är grundarna; Stein och Vegar Strandskogen, samt de övriga sex delägarna.

Mediateknikk A/S grundades 2001 och har snabbt vuxit till att vara den marknadsledande aktören i Norge inom uthyrning av audiovisuell (AV) teknik. Huvudkontoret är beläget i Oslo och har 14 medarbetare. Omsättningen för innevarande år (2007) beräknas till 36 MSEK. Nuvarande VD, Stein Strandskogen kommer kvarstå som VD för bolaget och nuvarande stab kommer förstärkas med fler medarbetare.

”Genom förvärvet får Massteknik tillgång till nya marknadssegment på den norska marknaden samt närvaro och kontor i Norges huvudstad. Massteknik kommer tillsammans med vårt nya norska bolag bli mycket framträdande på den skandinaviska marknaden och en av branschen största aktörer i Europa” säger Kenneth Paterson VD på MediaTec Group

”Mediateknikk är ett bolag som passar Massteknik väl. Dom står för trygghet, kvalitet och långsiktighet och speglar vår svenska verksamhet väl. Bolaget i Norge får också tillgång till all den kompetens och teknik som finns inom Massteknik Sweden AB men även inom koncernen som helhet” avslutar Mikael Hallberg, VD på Massteknik”

”Mediateknikk har haft en mycket bra utveckling sedan vi etablerade bolaget 2001. För ytterligare säkerställa expansionen och den kreativa utvecklingen av bolaget samt förstärka vårt erbjudande har aktieägarna i Mediateknikk valt att skapa en större enhet med Massteknik ” säger Stein Strandskogen, VD på Mediateknikk.

Massteknik grundades 1981 och är idag Nordens ledande företag inom eventproduktion med storbildsskärmar för inomhus- och utomhusbruk som kärnområden. Omsättningen uppgår till 200 MSEK för senaste räkenskapsperioden och inom koncernen finns 86 anställda. Huvudkontoret ligger i Kungälv och övriga kontor finns i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Hampshire och Melbourne.

På norska marknaden har Massteknik sedan länge levererat storbildslösningar till bl. a.

Norges Skiforbund, Ullevaal Stadion, Rosenborg Bollklub, Dinamo Story, NRK, Det Frivillige Skyttervesen, m fl.

För mer information kontakta;

Kenneth Paterson, VD Mediatec Group, mobil + 46 736-20 85 06

Mikael Hallberg, VD Massteknik, mobil + 46 736-20 85 12


Röda Korset behöver alltid pengar och bidrag, gör din insats inför det nya året.
Detta kan rädda liv!!!
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.

Märk mail med "SV.Nytt".

Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2008.