För Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Manualer kan man hitta här:Manualer
Denna sida är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu
Guide för spelställen i Tyskland
Bra sida för dom som skall gigga eller annat i Tyskland
Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002

Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006
Gamla nyheter samlade för år som gått2007
Gamla nyheter samlade för år som gått2008
Gamla nyheter samlade för år som gått2009
Gamla nyheter samlade för år som gått2010
Gamla nyheter samlade för år som gått2011Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här


Dec 2012

Svensk Ljussupport i konkurs

Enligt deras facebooksida så står det: Tyvärr har vi det sorgliga budet att Ljussupport har gått i konkurs. Vi tackar alla kunder, vänner och leverantörer och beklagar alla ev. problem den plötsliga konkursen skapat!!


Mediatec investerar ytterligare i Hippotizer
Mediatec investerar i HD, flaggskeppet i GreenHippos utbud.


Nov 2012

LLB 2013
Nästa Ljud, Ljus och bildmässa kommer att genomföras den 23-25 april 2013 på Stockholmsmässan. Ljud, Ljus och Bildmässan är Nordens ledande branschmässa inom detta område. Vi räknar med över 100 utställare, drygt 4000 besökare och många aktiviteter under de tre mässdagarna.

En viktig del av arrangemanget är de seminarier som genomförs under mässdagarna. I samband med Ljus, Ljus och Bildmässa 2011 hölls 50 seminarium med sammanlagt 2000 deltagare. Vårt mål är att erbjuda alla besökare seminarium med ”kunskap som man inte kan vara utan”.

När vi nu planerar inför Ljud, Ljus och Bildmässan 2013 är vi intresserade av dina synpunkter kring innehållet i seminarieprogrammet. Vi är mycket tacksamma om du avsätter några minuter till att svara på frågor om det.

Klicka här för att komma till formuläret

Med vänliga hälsningar
LLB - Branschföreningen Ljud, Ljus och Bild för professionellt bruk


OneTwo Sales / SFL
Nu har vi flyttat det tidigare säljkontoret på Liljeholmsvägen till Vretenvägen 2  i Solna Strand (T-Vreten, lastkaj på Torggatan 18).

Förändringen innebär att vi sitter i samma lokaler som våra systerbolag Svensk Film & Ljusteknik och Intersonic såväl som vår serviceavdelning och varulager. Här hittar ni numera vårt showroom med det senaste inom ljusutrustning för scen och installation.


Okt 2012

Abstract Teknisk Design söker Tekniker

Vi söker en tekniker för fast jobb, Vi arbetar framför allt med show och teater och events. Till skillnad från de flesta företag i branschen som jobbar med standard utrustning, brukar vi göra väldigt mycket special lösningar. Om du är en händig "uppfinnarjocke" som kan lite av varje videoteknik/ljusteknik/snickra/mekanik/Elektronik/Data, kommer du passa perfekt med oss. vi kan erbjuder är ett kul,utmanande och varierande jobb. vårt arbetsfällt är framför allt i sverige men gör även jobb runt om i världen. 

Jobbet kräver: att du kan prata svenska, har körkort (b-kort) samt ibland kunna jobba på udda tider. 

Är du intresserad hör av dig på mail, så kan jag berätta lite mer.

martin@abstract.se.


Midas Event / Intersonic
Det senaste året har Midas senaste mixerbord i PRO-serien, PRO2/PRO2C och PRO1, fått stor uppmärksamhet i branschen. Vi har förstått att många är intresserade av att titta närmare på dessa och själva se och höra borden som blivit en så stor global framgång. Med anledning av detta arrangerar vi nu därför två speciella evenemang för hela PRO-serien. Expertis från Midas kommer att gå igenom och presentera bordets unika egenskaper samt svara på frågor. Målsättningen är att alla skall få en grundläggande kunskap om funktionaliteten och handhavandet av hela PRO-serien. Vi kommer att ha 6-8 olika mixerbord på plats.
 
Eventet kommer att ske mellan kl 13-18, det första äger rum hos oss i Solna den 16e oktober, det andra blir på Pustervik i Göteborg den 17e oktober. Anmäl dig kostnadsfritt redan idag - antalet platser är begränsade då vi vill att alla ska få maximalt med egen tid vid borden.
 
E-posta din anmälan till ola@intersonic.se, glöm inte att ange Stockholm eller Göteborg. Välkommen!


Sep 2012.

Mediatec investerar ytterligare i Hippotizer
Mediatec investerar återigen i Hippotizer HD till deras hyreslager.


Budwheels ökar sina lokaler
Nya lokaler i Hammarby som passar för musikrep, dans, film, foto och mycket mer.För mera info : 08-82 07 00


Glädje för Avesta festivalen
Per Eriksson, den obestridde dj:en valde att sätta upp sitt mega disco "Starlight Disco" på Rotundan i Avesta och ta fram dom gamla takterna igen.Eftersom Peppe tillfrågades att kanske blinka lite gammel-video så kunde Avestaborna skönja två stycken, numera lite fryntligare och till åren, glada gossar som underhöll till sent på natten. Den gamla "Kronos eländet" kom fram och bländade med sin förtrollande ljuseffekt. Att PJ Jägerhult tyvärr inte kunde medverka, men fick sin vilja igenom att få dom båda att spela " Oa hela natten, samtidigt som Kronosen vecklade ut sig och röken böljade på golvet så var inte ett öga torrt! Detta bör ses som ett engångstillfälle då dom uppträdande: Hep Stars, Janne Önnerud m.fl även dom kan ses som antika inslag i nöjesvärlden....men skoj var det!!!! :-)

Aug 2012
En turné medarbetare mystiskt död i olycka
Under hemresan till Sverige försvann Veronica Maggios ljudtekniker Tom Hofwander, 58, ur turnébussen.
Timmar senare dog han på motorvägen söder om Köpenhamn.Tom Hofwander, 58, hade tillsammans med Veronica Maggio och turnésällskapet packat ihop efter en konsert i Danmark.
Alla sov på bussen på väg hem till Sverige – då försvann han tydligen utan att någon märkte det.

Juli 2012

Kontor / lokaler lediga på Liljeholmsvägen
OneTwo Sales / SFL lokaler på kommer att finnas lediga ifrån hösten / årskiftet då dessa flyttar till deras övriga lokaler i Solna inom en snar framtid. Kontorsplats(er) eller möjlighet att hyra hela våningsplanet
På undre planet finns Beacon / DigiGobos.Pentry, 4,7m takhöjd i stora rummet etc. Kom gärna förbi och titta om intresse finns. 070-5164010 Peppe

Juni 2012

4 nya DigiGobos® serier till mediaservers
4 st nya 37-40 SD samt 17-20 HD finnes nu att utöka sitt mediabibliotek.

Servicetekniker / Servicechef sökes till Nethead
Vi bygger ut vår serviceavdelning i Solna och behöver därmed en kompetent resurs med stor erfarenhet från service av elektronik.

Arbetet innefattar service och reparationer av utrustning för professionellt ljud och ljus samt ansvar för reservdelshantering och kontakt med utländska leverantörer. Gedigen utbildning i elektronik är en förutsättning liksom dokumenterade erfarenheter av både analog och digital elektronik. Starkt sinne för ordning, förmåga till självständigt arbete och mycket goda kunskaper i engelska språket är en förutsättning.

Intresserad? Skriv några rader till Per olof Ljungmark peo@nethead.se.

Maj 2012

Eurovision till Sverige
Efter Loreens seger i Eurovision song contest står det klart att semifinalerna och finalen kommer arrangeras i Sverige nästa år. Datumen är spikade, men ännu är det inte klart var. Det kommer betyda mycket för Sverige, men för Sveriges Television kommer utgifterna blir större än inkomsterna tror Annie Wegelius, programdirektör på SVT.
Man behöver inte vara kärnfysiker för att inse att många av sveriges teknikleverantörer nu visar upp sin allra vackraste sida i hopp om att vara med på ett hörn. Men det är ju skoj att vi svenskar faktiskt varit inblandade såpass länge med alltifrån ljus, video teknik till våran egen Ola ( som bör snart placeras i nåt ESC museum)

Göteborgsoperan investerar i ytterligare Hippotizer
Valet blev HD med Dual HD-SDI kort för kommande produktioner för deras behov av mediaservers i produktioner

Technosound avvecklar sin verksamhet
Efter mer än 20 år i branschen har vi som ägare till Technosound AB beslutat oss för att avveckla verksamheten och gå vidare till nya utmaningar. Vi vill tacka våra kunder, leverantörer och frilansande tekniker för många års givande samarbete och önska er fortsatt framgång med allt ni tar er för.

Vi hänvisar med största förtroende våra kunder till Lagom & Gott Ljud (LG), som kommer att kunna ge er minst lika bra service med teknik till era evenemang som vi gjort genom åren.

Har ni några som helst frågor så går det naturligtvis bra att ringa oss, eller direkt till LG.

LG Larsson
Tfn: 08-976300
Mob.tfn: 0705-451560
lg@lagomogott.se
http://www.lagomogottljud.se/

April 2012

Starlight och Eastway/AVAB CAC förenar sina krafter
Företagsgruppen Eastavab Group Oy arbetar med uthyrning av audiovisuell utrustning och eventplanering. Ägarskapet är uppdelat mellan fonden CapMan Buyout IX och företagets ledningsgrupp. Eastavab Group står som ägare till finska Eastway och norska AVAB CAC och nu står gruppen inför en fusion med Swedish United Audio Starlight AB (”Starlight”). Efter fusionen väntas Eastavab och Starlight bli marknadsledande inom uthyrning av audiovisuell utrustning i Finland, Sverige och Norge. Ägarna tar därmed sikte på att öka företagsgruppens marknadsandelar på de marknader där verksamhet bedrivs och samtidigt fortsätta att expandera till nya marknader.
Starlight är ett teknik- och tjänsteföretag som säljer och hyr ut ljud, ljus och scenut?rustning samt design och teknikertjänster till hela evenemangsindustrin. Företaget är ledande i Sverige och erbjuder helhetslösningar som omfattar allt från teknisk utrustning och scenbygge till logistiktjänster. Starlight grundades 2006 genom en sammanslagning av United Audio AB och Starlight AB. Den nya gruppen, bestående av Eastavab och Starlight, väntas generera en omsättning på omkring 75 miljoner euro år 2012.

”Vår strategi är att tillsammans med Eastavabs ledningsgrupp bli en ledande aktör på den nordiska marknaden för uthyrning av audiovisuell utrustning. Sammanslagningen med Starlight, som är Sveriges största leverantör av ljus, ljud och scenutrustning, är ett steg som tar oss betydligt närmare det målet. Vi ser en stor tillväxtpotential i Sverige, både när det gäller organisk tillväxt och förvärv”, säger Olli Liitola, Senior Partner på CapMan och ansvarig för Eastavabs investering.
”Det ska bli spännande att få ingå i en stor nordisk företagsgrupp. Med stöd från CapMan kommer gruppen att få en bra position som gör det möjligt att fortsätta växa och bli den dominerande marknadsledaren på området uthyrning av audiovisuell utrustning i Norden”, sägerPer Eriksson, CEO på Starlight.

”Starlight är ett fantastiskt tillskott i Eastavab Group. Genom sammanslagningen får vi en heltäckande nordisk plattform med allt som behövs – resurser, produktsortiment, kompetens och geografisk närvaro – för att kunna erbjuda våra kunder och samarbetspartners branschens bästa produkter, tjänster och lösningar. Dessutom gör sammanslagningen det möjligt för oss att bli mer effektiva och få till stånd betydande synergieffekter, exempelvis när det gäller inköp av utrustning. Genom att lära oss bästa praxis av varandra över landsgränserna och optimera verksamheten kan vi erbjuda ett rikare utbud av produkter och tjänster samtidigt som vi sparar pengar på underleverantörer”, säger Trond Lutdal, CEO på Eastavab.
Innan affären är i hamn måste ett antal villkor uppfyllas, något som väntas vara klart i maj 2012. Sammanslagningen innebär att Starlights ägare blir delägare i holdingbolaget Eastavab Group.
För mer information:

Olli Liitola, Senior Partner, CapMan Buyout, tel. +358 400 605 040
Per Eriksson, CEO, United Audio Starlight AB, tel. +46 226 77323
Trond Lutdal, CEO, Eastavab Group Oy, tel. +47 9 054 4556

Woodlite öppnar kontor & lager i Stockholm
Under mars öppnar woodlite kontor och lager i Stockholm på Vretenborgsvägen 9 i Västberga.
Det är enkelt att nå tex med tunnelbana, bara att ta röd linje 14 mot Fruängen och hoppa av vid Midsommarkransen, sen är det bara 10min promenad.
Woodlite kommer lagerhålla nästan hela deras vanliga sortiment.

Brownsblend flyttar hyreslagret till Västberga
Brownsblend´s hyreslager kommer att husera i samma lokaler som Woodlite, dvs Vretenborgsvägen 9

Mars 2012

Dramaten i Stockholm investerar i ytterligare Hippotizer
Valet blev Grasshopper för kommande produktioner för deras numera växande behov av mediaservers i teaterproduktioner

Svensk Film&Ljusteknik SFL och One Two Sales AB flyttar ihop
Ljusbranschens starkaste varumärken som: ARRI, Rosco,Varilite, ETC, Dedolight, Rainbow m.m flyttar ihop under samma tak på Liljeholmsvägen 8 i Stockholm
Samma kontakter och samma telefonnummer som förut


Scenteknik AB i Uppsala investerar i ytterligare Hippotizer
Flera Grasshoppers läggs till arsenalen som nu uppgår till ett försvarligt antal

Feb 2012

Brownsblend investerar i ytterligare Hippotizer
För bl.a Mike Snow´s världsturné så investeras i ytterligare Grasshoppers
Pitchfire Lighting blir Pitchfire AB-COMPULITE
Där finns nu agenturen för Compulite i Sverige.
Compulite säljer Ljusbord .Ethernet-DMX .Merger och LED och mycket mer.
T.e.x Vector Ultra Violet
Ett mycket kraftfullt bord men mycket portabelt ,ca 640x450 mm.
4-12 universum ,Tidskod, Midi , 20 playbackreglar, 20 playback knappar.Inbygd 7" och 15" Touchskärm.
Mycket lätt att patcha och programmera. Det har en kraftfull effektgenerator och det är lätt att
göra matrix-programmering . Pratar VC, Artnet ,ACN, remote via IPhone/ iPad , och mycket mer.
Finns även som PC version / Allt i ett dator med touchskärm + playbacks vinge.
Just nu sänkt pris på PC versionen .
Alla andra bord har nya sänkta listpriser.
Under Februari har vi även en liten casespecial.

Jan 2012

Året Melodifestival blogg från Eyebrow startar!
Se backstage vad all gör, inte borde göra, gjorde iallafall m.m.

Mediatec investerar ytterligare i Hippotizer
Mediatec investerar i GrassHoppers, den väldig populära modellen som är en " Halv HD", samma funktioner med HD x 8 lager, men mindre o formatet
och med 1 utgång och fler HippoCritter.


Xpecta Evenemangsteknik investerar i Hippotizer
Xpecta i Örebro investerar i GrassHopper.
Muskot Media investerar i Hippotizer
Muskot media AB i Rosvik ( Piteå Kommun) investerar i GrassHopper.


Röda Korset behöver alltid pengar och bidrag, gör din insats inför det nya året.
Detta kan rädda liv!!!
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.

Märk mail med "SV.Nytt" till " peppe at gobogroup punkt com".

Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2012.