Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002

Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006
Gamla nyheter samlade för år som gått2007
Gamla nyheter samlade för år som gått2008
Gamla nyheter samlade för år som gått2009
Gamla nyheter samlade för år som gått2010
Gamla nyheter samlade för år som gått2011
Gamla nyheter samlade för år som gått2012
Gamla nyheter samlade för år som gått2013
Gamla nyheter samlade för år som gått2014Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här

Denna länk är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu


Dec 2015

DPS ingår i Bright Group

Som dom skriver i releasen: DPS, the Stockholm based video technology services company, has been acquired by the Nordic’s largest entertainment & experiences services company, Bright Group. DPS will be integrated into Bright Sweden’s production services business.
This acquisition makes Bright Sweden a full-service technical production provider, delivering state-of-the-art equipment as well as experienced staff within sound, lighting, video and stage.
Being part of Bright Group will assist DPS in developing its business further, both in terms of market reach and product development. Together with our operations in Norway and Finland, Bright Group is a leading provider within video (projectors, displays, LED screens, camera production)
“The DPS team is a great addition to our Swedish rental and production services operation, and with their competence, experience, and equipment within video, we are now truly a full-service provider in Sweden – providing a one-stop-shop to our clients. We have already a long and good cooperation with DPS, and the inclusion of DPS into Bright Group is merely a natural evolution of this cooperation”, says Trond Lutdal, CEO of Bright Group.
“We are excited to become a part of Bright Group. We will benefit from Bright Group’s diverse experience and market coverage, and at the same time provide an important line of business to Bright’s Swedish operations”, says Andreas Lundin and Tobias Nordberg, owners of DPS.
The current owners of DPS will become shareholders in Bright Group.
About Bright Group
Bright Group provides entertainment & event services with rental, installations, and equipment sales in Finland, Sweden and Norway and has revenues of EUR 100 mill and 360 employees. Bright Group is owned by CapMan Buyout IX fund and management.


Nov 2015

AV 1 investerar i nya Hippotizer V4

AMBA blev valet för AV1 i Västra Frölunda .


Okt 2015

Göteborgsoperan investerar i nya Hippotizer V4

KARST med dual HD-SDI capture blev valet för operan som sedan länge har både Stage och HD som mediaservers.


Musiklagret i Borås investerar i nya Hippotizer V4

AMBA blev valet för Musiklagret i Borås som redan innan har GrassHopper.


Sep 2015

En kär vän och kollega har lämnat oss alldeles för tidigt!

Det är med mycket tungt hjärta man behöver skriva detta. Den mycket goda vännen och kollegan Pontus "Bullen" Lagerbielke fick ge med sig för den sjukdom han drabbades och fick veta i Maj. Att det gick så fort chockade alla vänner och kollegor. Bullen var och är en av dom personer man inte kunde undgå om man jobbar i branschen. Jag själv mötte Bullen första gången på Studion S:t Eriksplan då han och Bagge var Pelle Meyer´s killar, unga och långhåriga men med redan då siktet inställt på toppen! Och till toppen kom han verkligen, allt från Roxette till discogalan ESC och otaliga jobb där han som vanligt programmerade med blixtens hastighet då begreppet "Lungt och metodiskt" inte behövdes för honom eftersom hans hjärna lärde sig extremt snabbt. Mästaren på att få mina saker att chrasha, blixtsnabbt, dock lika snabb på att hitta på bättre lösningar än man själv funderat på hela natten, för honom tog det en minut och sen gav man med sig.

Otaliga är dom gånger man både stridit och varit nöjda med jobben man gjort, för envisare och målmedvetnare får man leta efter, länge.....Alla kommer att sakna honom , antagligen mer när man verkligen förstår att han är borta som person, jag har väldigt svårt själv att fatta att han inte mer kommer att ringa och starta med :" Tjena gobokungen! Du som vet allt.....Tjena Ljuskungen! Vad vill du nu.?..." , då visste man att nu skulle man trolla medf knäna för nåt problem som skulle lösas, eller så hörde man " Hallå, det är jag, hur tänkte du nu , din f*n!!!!!, då var det nåt man visste man själv gofat!

En så god vän i alla väder är svåra att få, och så mycket svårare att mista inser jag nu, alla mina tummar var hållna för att allt skulle gå bra men beskedet som kom slog mig ur gängorna när man börjar förstå att han aldrig kommer att slå den där signalen igen....

Är det nån som var legend under sin livstid så var det han, och det kan dock inte suddas ut från branschens minne på mycket lång tid!

Alla tankar går också till hans familj ( och Gibson) som har drabbats av en overklighet man inte kan föreställa sig. Om jag vågar mig på en gissning så räcker nog inte ens Friends Arena till för att fylla alla som jobbat och respekterade Bullen , både som vän och kollega.

Jag hoppas att han hittar rätt i sin färd mot dom okända fält vi alla skall vandra över, och finns Gud och har ett ljusbord eller nåt mediaserver system så vet jag iallafall vem som har programmerat om det så att det blir rätt och riktigt!!! Det känns tryggt att veta att allt då ordning då man själv dyker upp!


Pixelfield investerar i mera Hippotizer

Den största Taiga ,modellen bl.a med 6 utgångar, HD-SDI capture och det nya V4 blev valet denna gång


Nya serier DigiGobos® HD

Series 25-26 HD finns nu att införskaffa om man behöver nytt i mediaburken.


Aug 2015

Brownsblend investerar i nya Hippotizer V4

Karst DVI med Dual HD-SDI 3G blev valet för 2 maskiner för Brownsblend som redan innan har en hyrespark med V3 hippos och även D3 maskiner.


Juli 2015

Åke ”Myggan” Wennersten avled den 13 juli, 55 år gammal!

En av våra kompisar i arbetslivet har gått bort , Åke "Myggan"Wennersten lämnade Padab för några år sedan drev han den egna firman Mycon AV och arbetade under den sista tiden på Kungliga Operan i Stockholm med att byta ut all analog ljudteknik mot digital, ett jättearbete som han både projekterat och arbetat med under fem år, och ännu inte var klar med då han avled förra veckan efter en kort tids sjukdom.Vi alla saknar naturligtvis honom och våra tankar går till hans barn och familj!


Flyttlasset går hos Live Media Group Västerås!

Nu är köpet klart av en fastighet som ligger 15 minuter norr om Västerås och vi femdubblar därmed vår lagerkapacitet. Från och med den 1:e augusti kommer vi att finnas i Skultuna och med cirka 13.000 kvm höglager och kontor är vi väl rustade för effektiv hantering av vårt material och framtida expansion.
Det första vi installerar är kaffemaskinen, sedan är ni hjärtligt välkomna att besöka oss på Tibblevägen 21 i Skultuna!


Bright Group

i Sverige är representerade av Starlight , Lagom & Gott, Bright Group SRS och Intersonic.Bright finns även i Finland och Norge och det är då Bright Finland och EMG samt i Norge Bright Norway och Stagelab.Koncernen ägs av CapMan Buyout IX Fund och dom förra ägarna i respektive företag.


Juni 2015

Scenteknik satsar för framtiden

Scenteknik i Uppsala är glada att nu kunna välkomna Thomas Fliesberg till deras team. Han tillträder tjänsten som ansvarig för marknad och kundrelationer.
Thomas kommer närmast från Mötesplats Relation och Mediehuset.UNT. Han har tidigare jobbat med marknad, utveckling och försäljning. Dessutom har Thomas drivit Uppsalavimmel.se och uppsala.com i många år.
Thomas blir en viktig förstärkning i vår ambition att vara branschens bästa företag.


Maj 2015

Nep köper upp Mediatec Group

Mediatec köps upp helt av NEP Group Inc. som är en av världens största broadcast företag


April 2015

Intersonic välkomnar Peter Schough och öppnar åter i Göteborg

Peter har ett gediget förflutet i branschen och kommer framförallt att ansvara för väst- och sydsverige, därmed kan vi ge ännu bättre service och support till kunder i regionen.
Du når Peter på telefon 0709-770 420 eller epost peter.schough@intersonic.se


Masen HB investerar i AMBA

Masen har för sin scenografi och för att bredda sina fläktar / rökmaskiner och deignade möbler för olika evenemang investerat i en Hippotizer AMBA med dual capture HD-SDI. Som ytterligare en del i att kunna erbjuda "designad miljö" för , i hans fall mest TV produktioner.


Mars 2015

LLB Mässan 2015 i Älvsjö

Ljud, Ljus och Bildmässan 2015 – Nordens största branschmässa för ljud, ljus, bild och mediateknik – arrangeras på Stockholmsmässan den 17-19 mars 2015


Feb 2015

LOne Two Sales fusionerar med Intersonic

One Two Sales är nu fusionerat med, och fortsätter sin verksamhet som avdelningen för ljus och video inom Intersonic AB. Som kund kommer du att se detta på följesedlar och fakturor men i övrigt sker inga dramatiska förändringar - samma adress och telefonnummer, samma personal och samma goda sortiment.
Sammanslagningen innebär att Intersonic AB nu är en heltäckande leverantör av utrustning inom ljud, ljus och bild för scen, installation, studio och mer.
Besök http://catalog.intersonic.se/ för en onlineprislista med samtliga produkter. Hemsidan kommer under våren utvecklas vidare med produktinformation och nyheter. Följ oss via detta nyhetsbrev, hemsidan och i sociala medier för många spännande nyheter under 2015.


4K media bibliotek från DigiGobos

Det format som nu börjar bli vanligare och vanligare är just 4K ( UHD snarare) för mediaservers.Större upplösning när man behöver sådant material. Serie 1 är just släppt och flera kommer. Från och med series 24 HD och series 42 SD kommer DigiGobos att levereras i 30Fps, Photojpeg för att möta mera önskemål från våra grannar utanför PAL världen.


Jan 2015

LD Sweden investerar i nya Hippotizer

LD Sweden blev dom första att köpa in en KARST, 2 x dvi, 1 x DP (Display port ) samt HD-SDI 3G capture för sina jobb.


Melodifestivalen återigen, Eyebrow design´s blogg för alla intresserade

Återigen så kan man följa det arbete bakom scenen med nästan dagligen uppdaterade texter och bilder från spegelbolls världens Mecka.


Lightlands grundare blir LD Sweden

Efter en röra av meningsskiljaktighter blir Pelle Larsson den som nu startar LD Sweden, dvs "Larsson" tar med sig hela gänget som startade Lightland AB.


Med hopp om att det blir ett bra år även för dom som behöver

Och kanske detta år branschen kan visa sitt goda hjärta med att låta en del av vinsten gå till dom behövande, UNICEF är ett bra val
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.

Märk mail med "SV.Nytt" till " peppe at gobogroup dot com".

Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2015.