Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002

Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006
Gamla nyheter samlade för år som gått2007
Gamla nyheter samlade för år som gått2008
Gamla nyheter samlade för år som gått2009
Gamla nyheter samlade för år som gått2010
Gamla nyheter samlade för år som gått2011
Gamla nyheter samlade för år som gått2012
Gamla nyheter samlade för år som gått2013
Gamla nyheter samlade för år som gått2014
Gamla nyheter samlade för år som gått2015Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här

Denna länk är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu


Okt 2016

Pixelfield investerar i största modellen
Taiga, den största modellen i hippotizer familjen med DP 1,2 / DVI x 6 utgångar och capture HD-SDI
Med t.ex FX4, datapaths nya skärmsplitter med 4 utgångar kunna ge upp till 24 separata utgångar då Taiga klarar av antal mixar för såna krävande setups.


Sep 2016

Monitor EXPO
HippotiMissa inte MONITOR EXPO nu i veckan!

Malmö 17/10
Malmö Börshus

Göteborg 19/10
BREWHOUSE

Stockholm 21/10
QUALITY HOTEL GLOBE

Registrera er på:
http://www.monitorexpo.se.


SGM Nordic investerar
Hippotizer V4 Amba blev köpet, med dual HD-SD Capture kort.


NEP genom Mediatec Solutions förvärvar Bigélius production
Bigélius Produktion är sen länge ett väletablerat AV företag huvudsakligen fokuserat på den svenska och nordiska liveevenemang marknaden. Företaget har sina rötter i ljud och har varit en partner till Mediatec under en längre tid att leverera bra lösningar till sina kunder. Företaget har kontor i Enköping och Stockholm, Sverige. Förvärvet stärker Mediatec och sin räckvidd över hela Sverige, Norden och Europa.
"Bigélius Produktion kommer att bli ett bra komplement till oss och kommer att stärka vår närvaro på den svenska och europeiska marknaden. Vi ser en stor möjlighet för tillväxt i Norden samt i Europa.
Företaget har ett starkt fotfäste i underhållning samt företagsevenemang med en hög grad av återkommande verksamhet. Företaget är väl kända för sin kompetens inom ljud och har ett av Sveriges största sortiment av ljudanläggningar på hyran. Jag ser fram emot att arbeta med Ola Bigélius, ägare av Bigélius Produktion, tillsammans med sitt team, att fortsätta att expandera sin verksamhet ", säger Kenneth Paterson, VD för Mediatec.
Bigélius Produktion kommer att verka under Mediatec Solutions Sweden AB och under ledning av Kenneth Paterson.


Aug 2016

Pixelfield öppnar Stockholmskontor
Vello Hermann, Johanna, Anders och Andreas flyttar in i SSR´s lokaler på Liljeholmen.Med tanke på både samarbetet och avstånd till Uppsala så kan det bli en smidigare väg för dom produktioner som görs i Stockholm.Med mindre produktionslager för snabba transporter och ett mera samarbete med Andreas / Peppe på den grafiska sidan med gemensam studio och Hippotizers på plats . Liljeholmsvägen 8 är adressen för er som inte visste innan.


Juli 2016

Pixefield investerar i bärbar Hippotizer
Portamus baserat på MacPro 15" laptop blev en investering för dom event där tajtare video/ server behövs.Har som alla versioner i V4 16 lager per mix och kan hantera 4 st mixar, bärbart där det är som bäst.


Juni 2016

SSR BEACON Umeå ändrar om
Micke Tannemyr tar återigen en paus från Sverige och ibland kalla Västerbotten för Italien, Johan finns dock kvar och driver gobotillverkningen och även Hippotizer jobben som även expanderar upp i norra delan av vårat land


Maj 2016

Eurovision & LLB Stockholm
Eurovision på Globen tog många av oss i anspråk, många jobbade där med ljus/ljud/video men en del hann med att även ställ ut på LLB som passande hade backstage tours för besökare att se vad som hände i bakgrunden, personligen tog jag emot en hel skara från Finland, hitskickade av Bright´s Johan West och hade en lång och förhoppningsvis informativ tur i bl.a Hippolande där man fick ta del av den mycket speciella mappning som blev för scenens videoytor.


April 2016

Bullen-Awards på LLB
Nytt för i år är att det samtidigt kommer att delas ut två awards till minnet av Pontus "Bullen" Lagerbielke, nämligen Visionary Award och  Lifetime achivement. Juryn är densamma som övriga LLB awards, nämligen Per Anderhagen, Margareta Andersson, Robert Tinterov och Olof Lindvall, men förstärks i denna del med två personer som är neutrala, dvs inte representerar en tillverkare eller produkt, och som är aktiva i branschen. I år blir det Ola Melzig och Fredrik Jönsson. Det går bra att skicka in nomineringar med motiveringar till för Bullen Awards till samma adress, llb@branschkansliet.se, ange även vilken kategori din nominering avser. Båda Bullen-Awards kommer att bestå av ett av Erica Lagerbielke designat glasföremål samt för "Visionary Award" även en resa till en mässa t ex Plasa.

Vi ses väl där?!.


Ola Melzig´s Eurovision 2016 Diary
Återigen så kan man följa det arbete bakom scenen med nästan dagligen uppdaterade texter och bilder från spegelbollsvärldens Mecka internationella del. Dessvärre är att våran allas vän och en som varit med många gånger i just ESC delen inte är med oss och jag noterar att Ola skrivit en start sida med några väl valda ord till Pontus"Bullen" Lagerbielke som lämnat oss alldeles för tidigt.Kom ihåg hans passion för MIN STORA DAG, för sjuka barn som behöver stöd, eller den minnesfond som finns: Bullens Minnesfond SHB 6193-942 844 408, en vän som verkligen var en som brydde sig om alla, då kan det vara på plats att bry sig själv tillbaka.


Mars 2016

Ricciuti Design Event Design investerar
Rackoon Hippotizer blev en investering för dom event där video/ server behövs.Går säkert att hyra om man ber snällt, eller hyr in honom med server så har man en kvalitet´s lösning.


Magnus "Mården" Grönberg på Bright´s video/server avdelning

Magnus börjar efter ESC på Globen där han är en av dom teknikerna som sköter Hippotizers för eventet.Då tillkomer en bra och gedigen kunskap just gällande mediaservers och alla dess lösningar till Bright Sweden.


Feb 2016

Melodifestivalen, Eyebrow design´s blogg för alla intresserade
Återigen så kan man följa det arbete bakom scenen med nästan dagligen uppdaterade texter och bilder från spegelbolls världens Mecka.


Glöm aldrig vår vän!!!

Bullen, våran vän som inte skall glömmas bort , hans passion för MIN STORA DAG, för sjuka barn som behöver stöd, eller den minnesfond som finns: Bullens Minnesfond SHB 6193-942 844 408, en vän som verkligen var en som brydde sig om alla, då kan det vara på plats att bry sig själv tillbaka.


Bright Sweden investerar i V4

AMBA och Boreal DVI DL V4 med HD-SDI capture och 10Gb hipponet kort blev valet av Hippotizer. Bright Finland har ju som bekant en ansenlig mängd av Hippotizers sen RGB och Johan West i bilden köpter upp av Bright Group och har sen tidigare uppköpet av LG även V3 maskiner att hyra.


Pixelfield investerar i nya muskler

Boreal DL med HD-SDI capture och 10Gb hipponet kort blev valet denna gång, hela 4 st har beställts till Pixelfields maskinpark.Så nu har dom alla tänkbara varianter i hippo sortimentet.


Jan 2016

Glöm aldrig vår vän som gick bort förra året

Bullen, våran vän som inte skall glömmas bort , hans passion för MIN STORA DAG, för sjuka barn som behöver stöd, eller den minnesfond som finns: Bullens Minnesfond SHB 6193-942 844 408, en vän som verkligen var en som brydde sig om alla, då kan det vara på plats att bry sig själv tillbaka.


Med hopp om att det blir ett bra år även för dom som behöver

Och kanske detta år branschen kan visa sitt goda hjärta med att låta en del av vinsten gå till dom behövande, UNICEF är ett bra val
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.

Märk mail med "SV.Nytt" till " peppe at gobogroup dot com".

Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2016.
Nov 2016