Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002

Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006
Gamla nyheter samlade för år som gått2007
Gamla nyheter samlade för år som gått2008
Gamla nyheter samlade för år som gått2009
Gamla nyheter samlade för år som gått2010
Gamla nyheter samlade för år som gått2011
Gamla nyheter samlade för år som gått2012
Gamla nyheter samlade för år som gått2013
Gamla nyheter samlade för år som gått2014
Gamla nyheter samlade för år som gått2015
Gamla nyheter samlade för år som gått2016Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet
Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här

Denna länk är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu


Nov 2017

AV1 Hippotizer nu i Göteborg

AV1 -Göteborg blir återförsäljare för Hiipotizers produkter i Västra Götaland och dom södra delarna av Sverige. 
AV1 kommer även att kunna hålla support och uthyrning av Hippotizer´s mediaservers för både korta och långa hyror.
Även ett närmare samarbete med SSR Digigobos gör att även content / design kan erbjudas ifrån AV1.

Peppe Tannemyr / SSR: “ Då Hippotizer ifrån V3 till nuvarande V4 utvecklats tillsammans med designers världen runt och är en mycket populär produkt inom teater / Show då realtids möjligheterna ger det resultat som många jobb kräver och i många fall skulle behöva externa tjänster när det gäller content , så känns det väldigt bra med ett erfaret företag med erfaren personal ifrån branschen, som vet vad som krävs och kan hantera lokala leveranser och försäljning, så kunden inte alltid  måste till Stockholm för service, support och demonstrationer av Hippotizers produkter, AV1 känns som ett självklart val då dom också tidigare levererat till både Göteborgs Operan, Stadsteatern m.fl Hippotizers i just Göteborg"

 AV1´s  Kristian Kavale: "Med Hippotizer får vi möjlighet att erbjuda våra kunder en komplett leverans av yppersta kvalité oavsett om det rör sig om permanenta eller tillfälliga produktioner. Då den visuella delen är den del som går mest framåt inom vår bransch känns det både spännande och naturligt att följa med våra kunder i teknikutvecklingen, Hippotizer är för oss då det självklara valet”


Från och med 1 December 2017 finns nu möjligheterna att kontakta AV1 gällande Hippotizers produkter i Göteborg.
info@av1.se 
Hulda Mellgrens gata 2 
421 32 Västra Frölunda  
Telefon: 031 - 27 18 16 • Fax: 031 - 27 91 16 .


Okt 2017

AV1 levererar ytterligare Hippotizer till Stadsteatern i Göteborg

Ytterligare KARST DVI levererar AV1 till stadsteatern som redan sen tidigare kör både Karst samt Amba som mediaservers.


Sep 2017

Live Media Group konkurs och nu är det Live Productions Group

YtteEfter konkursen i juni så flyttade vissa anställda till Mediatec, men i samma lokaler tydligen i Malmö och Västerås så drivs nu verksamheten vidare.


Aug 2017

Nya ansikten men erfarna rekryteringar till Mediatec

Vi är glada och stolta över att kunna informera om våra två senaste rekryteringar på Mediatec; Eric Holmberg och Fredrik Kjellin. Två strategiska rekryteringar som markerar startskottet för en spännande resa vi har framför oss tillsammans med alla våra kunder och uppdragsgivare!
Fredrik Kjellin har tidigare arbetat på LMG och är speciellt inriktad på komplexa produktioner och tv-produktioner. Han är även expert på Digico mixerbord. Sedan i april finns han hos oss på kontoret i Enköping. 
Eric Holmberg är ett stort namn inom branschen och har, förutom en gedigen kunskap i ljusprogrammering, en bred erfarenhet av att bygga upp och ansvara för videoavdelningar vid stora instanser såsom på bland annat Dramaten Stockholm.  .


Juli 2017

Mediatec startar upp kontor i Malmö

Mediatec Solutions kommer från den 1:e augusti i är även finnas lokalt etablerade i Malmö. Företaget har anställt ett antal nyckelpersoner (Jakob Viberg, Kalle Grönvall, Peter Eberyd och Cecilia Rydberg) som kommer att arbeta utifrån Mediatecs centralt belägna lokaler i Malmö. Mediatec hoppas med denna satsning kunna stärka sin position p? den skånska, sydsvenska och Danska marknaden: – Malmö är en strategisk viktig region för oss och den ger oss också möjlighet att växa vår marknadsandel på den Danska marknaden där Mediatec sedan länge varit en stor aktör säger Kenneth Paterson, VD för Mediatec Solutions.


Juni 2017

Mediatec investerar i Hippotizer

Två st Boreal med HD-SDI capture blev valet för Mediatec för dom kommande shower dom har fått i uppdrag att leverera i höst, b.la Ledin på Cirkus .


Maj 2017

STHLM MUSIK öppnar butiken i slutet av Maj

Västmannagatan 73 blir adressen för STHLM Musik som inriktat sig på Studio och DJ utrustning för både hyra och försäljning. Dom har även event och evenemang samt PA och ljushyra.


Bright köper in flera AMBA

3 st AMBA/ Hippotizer V4 blev återigen aktuellt för Bright att köpa in till deras hyrespark som består av Boreal och AMBA.


Bullen Award delades ut på LLB Expo i Göteborg

ÅFör andra gången delades det ut Lifetime Achivement och Visionary priser ut, detta år till Q-Lan Wallertz, legenden för Lifetime och till Anders Heberling för Visionary.Med tanke på att Q-lan som Europes ljustekniker i alla år så passade det extra bra att Kee Marcello i år var den som delade ut priserna. Kom ihåg Bullens minnesfond också ni som känner med själen och vill vårda ert karma


April 2017

ESC 2017 Diary by Ola Melzig

Återigen, ni som vill se och läsa om uppbyggnaden, repetionerna, genomförandet för årets Eurovision kan ta del av detta på M&M PR sida som innhåller den 11:e dagbok som våran Ola " den uppburne paljett divan" Melzig bidrar med för oss andra.


Soundforce köper in AMBA

AMBA . hippotizer blev återigen aktuellt för Soundforce i Linköping att köpa in.


Mars 2017

ESC 2017 Kiev blir fylld med svenskar

Många svenskar blir det när det , lätt krigsdrabbade Ukraina skall vara värd får årets upplaga. Många som var med i Stockholm underlättar säkert processen för dom Ukrainska producenter som drabbades av ett massivt bakslag då nästa halva styrkan sa upp sig i dec, så det är grundat för stora problem säkerligen. Som leverantör av Hippotizers och all control switchar / matris och en massa andra dyra saker valdes återigen SSR / Beacon, som levererar 16 x Boreal, FOH control, media management paket och system tekniker som även dom tidigare ESC som varit i Sverige. Ola Melzig, den evige i dessa sammanhang är återigen Head of production och lär väl tappa några kilo efter strapatsen kanske


TPI AWARDS där 2 st svenskar tar hem priserna

Ola Melzig blev årets production manager och Fredrik Jönsson årets Light designer, det ni!!!


Feb 2017

Melodifestivalen upplaga 2017

återigen en ny upplaga av den återkommande Mello, prydligt dokumenterad av våran allas Jönsson som är LD

Göteborgs Stadsteater fyller på Hippotizers

2 st AMBA till dom mindre scenerna blev valet och levererades av AV1 i Göteborg


Jan 2017

Glöm aldrig vår vän Bullen som gick bort 2015

Bullen, våran vän som inte skall glömmas bort , hans passion för MIN STORA DAG, för sjuka barn som behöver stöd, eller den minnesfond som finns: Bullens Minnesfond SHB 6193-942 844 408, en vän som verkligen var en som brydde sig om alla, då kan det vara på plats att bry sig själv tillbaka.


Med hopp om att det blir ett bra år även för dom som behöver

Och kanske detta år branschen kan visa sitt goda hjärta med att låta en del av vinsten gå till dom behövande, UNICEF är ett bra val
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.

Märk mail med "SV.Nytt" till " peppe at gobogroup dot com".

Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2017