** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **


Gamla nyheter samlade för år som gått1998
Gamla nyheter samlade för år som gått1999
Gamla nyheter samlade för år som gått2000
Gamla nyheter samlade för år som gått2001
Gamla nyheter samlade för år som gått2002
Gamla nyheter samlade för år som gått2003
Gamla nyheter samlade för år som gått2004
Gamla nyheter samlade för år som gått2005
Gamla nyheter samlade för år som gått2006
Gamla nyheter samlade för år som gått2007
Gamla nyheter samlade för år som gått2008
Gamla nyheter samlade för år som gått2009
Gamla nyheter samlade för år som gått2010
Gamla nyheter samlade för år som gått2011
Gamla nyheter samlade för år som gått2012
Gamla nyheter samlade för år som gått2013
Gamla nyheter samlade för år som gått2014
Gamla nyheter samlade för år som gått2015
Gamla nyheter samlade för år som gått2016
Gamla nyheter samlade för år som gått2017
Gamla nyheter samlade för år som gått2018
Gamla nyheter samlade för år som gått2019


Stulen utrustning se även (Sverige)updateras hela tiden då annonser inkommer Stulet

Lediga jobb ljus & ljud tekniker eller liknande som annonseras ut hittar du här
Forum ljus & ljud tekniker på svenska hittar du här

Denna länk är ett register över Sveriges teatrar, konsertlokaler och andra offentliga rum för kultur.www.Scenrum.nu


Dec 2020

BraMässor AB i konkurs 
LLB Expo 2020 utställare får se om nån ev. återbetalning alls kan ske då Bra Mässor AB nu är i konkurs, vilket kanske är den enkla vägen att slippa sina åtaganden, men LLB bevakar konkursboet dock.
Nov 2020

BraMässor AB i konkurs 
LLB Expo 2020 utställare får se om nån ev. återbetalning alls kan ske då Bra Mässor AB nu är i konkurs, vilket kanske är den enkla vägen att slippa sina åtaganden, men LLB bevakar konkursboet dock.

Gearwise startar upp Auktioner på deras säljsite 
Siten för begagnad utrustning startar även upp auktion på utvald utrustning.Kanske fynda det du söker i Ljud/Ljus/ Video och annan utrustning.

LLB´s åtgärder för inställd LLB Expo 2020 
Utställare som betalt sin monteravgift för den nu inställda LLB Expo 2020 har fått besked från BraMässor som hanterar mässan åt LLB att dessa avgifter inte anses att återbetalas till utställarna trots att mässan inte blir av.Ett stort antal utställare för nu grupptalan emot BraMässor då LLB inte kunnat få till återbetalning till sina medlemmar eller utställare.Att ett företag som Bramässor har mage att ,i dessa tider dessutom, behålla avgifter utan att utföra en mässa för en bransch som drabbats hårt av Cov19, dessutom dom själva antagligen är inte försvarbart. Som att stjäla ur en tiggares kopp nästan.... 
Primetec äntligen ut ur rekonstruktion 
Trots epedemin har Primetec klarat av sin rekonstruktion och är på banan igen och levererar sina tjänster till evenemang, TV och utställningar.
Okt 2020

HippoSchool Online lanseras
Med tanke på att många nu är hemma, nu startar HipposSchool Online, som gör att man närsomhelst kan gå igenom del för del, repetera och vända tillbaka del för del till dess man verkligen fördjupat sig i programvaran.


Event och teknik bolag snart i konkurs efter rekonstruktion
Moment Group har sedan februari varslat nära 500 av sammanlagt 550 anställda om uppsägning, som en del av koncernens besparingsåtgärder.

Läget för börsnoterade Moment Group, som äger dotterbolag som 2Entertain och Wallmans Group, är än mer allvarligt, något även GP tidigare har rapporterat. Koncernen, som samlar privatteatrar som China Teatern, Oscarsteatern och Lisebergsteatern, har stora bekymmer att trygga finansieringen.


I ett öppet brev till statsråden Ibrahim Baylan (S) och Amanda Lind (MP) kräver Stockholm Live, Got event och Malmö arena besked om ett förlängt permitteringsstöd även efter årsskiftet. Även boknings- och arrangörsbolaget Blixten & co ser det här som viktigt för att människor i branschen ska ha någon chans att behålla sina jobb.

Bright Sweden har också som många stora problem och säger / varslar personal då tiden gått och regeringens ganska oklara agerande för denna bransch varit väldigt oklar.

Sep 2020


Leasing och hyra för Hippotizer servers 
Både leasing och hyra erbjuds nu till låg månadskostnad eftersom likviditet är ett problem för många just nu, men gör det möjligt att ha den framförhållning man behöver när det väl lättat inom branschen.

Aug 2020

Scentekniker i protest utanför Riksdagen
Ljus- och ljud branschen kan inte få del direkt av de kulturpolitiska stöden, men kan indirekt främjas av att kulturverksamheter och arrangörer kan få del av stöd.Regeringen har även infört ett antal stödformer för företag som drabbats ekonomiskt av det nya coronaviruset. För att underlätta för de företag som fått minskad omsättning på grund av covid-19-pandemin kommer bland att ett omställningsstöd införas. Andra åtgärder omfattar bland annat korttidspermitteringar, nedsatta social- och egenavgifter, tillfällig rabatt för fasta hyreskostnader och möjligheter att skjuta upp inbetalningar av skatt och moms. Aktörer med egen firma har fått lättade regler avseende sjukförsäkring. Inom arbetslöshetsförsäkringen har företagare i stort fått förbättrade förutsättningar att återuppta sin verksamhet. Såväl anställda som företagare har fått stärkt trygghet genom tillfälliga förändringar av kraven för rätt till ersättning och höjda ersättningsnivåer inom arbetslöshetsförsäkringen.Lisa vill sjunga, en kort film om situationen för många av oss 
David Grandistsky med hjälp av Hans Marklund har gjort en målande film som till och med en politiker kan förstå om hur många som finns bakom dom som får kulturstöd i många fall.

Technovox nya adresser 
Nya adresser för kontor och lager.Besöksadress är från den 17 Aug Gustavslundsvägen 137 51 Bromma, och lager / leveransadress är Daléns Gata 7 195 61 Arlandastad.

Juli 2020


Branschen är utan jobb i stort, många är ställda inför stora problem att överleva pga av cov-19 
Regeringen har på olika sätt stävja att konkurser och arbetstillfällen försvinner då restrektioner införs, vår bransch är ju väldigt utsatt. Följ med i informationen som ges.

Juni 2020


NEVIS, ny liten smidig server från Hippotizer 
Ny liten och smidig server i halvracksformat med rack eller väggfäste, spelar HD och 4K, samma mjukvara som dess storasyskon, men till ett bra pris

Maj 2020


Bullen Award sänds på nätet

Följ med på Bullen Awards 2020 som sänds från Dramaten i år pga av Covid-19 eländet.Liftime award och Visionary award delas som vanligt ut till nån i repektive pris inom våran bransch. Info kommer på hemsidan och detta sker 5 Juni med start 14.00.hoppas du kommer att följa detta verkliga hederspris inom vår gemensamma bransch! Bullen var en speciell person, och med sin entusiasm för både ny teknik och nya lösningar samt sitt brinnande intresse att bjuda på sin kunskap och gärna till dom som precis börjat i området så kommer han alltid att finnas kvar i tanken.Det årliga Bullen Award priset som delats ut nu inom dom två områdena sen 2016: Ett för den som gett ett långt och troget bidrag till branschen, utvecklat den eller betytt mycket för oss alla, ett tack s.a.s / och ett för den som hittat nya vägar att trampa på, på sitt eget sätt utnyttjat tekniken eller designen till nåt speciellt.

April 2020


HBC Webshop 
Välkommen till HBC ( Holmberg Cases ) nya Webshop! Där presenterar vi en del av vårt sortiment som nu går att beställa online, samt en rejält påfylld outlethylla med all möjliga case som slumpas bort.

TTV Studios 
Välkommen till TTV Studios 1, 2 (tidigare känt som Studio FTK) i Danvikstull, södra Stockholm, samt studio 3 i Liljeholmen. TTV Studios erbjuder ljusa och fräscha film- och fotostudios med tillgång till green screen och maximal mörkläggning!

Crew Nation / Livenation Fond för Scen arbetare med tanke på COV-19 som stannat av hela branschen
Med lite tur så kanske det startar fler sådana här liknande även för oss i Norden, men det är tänkt som en global insats.

Mars 2020

LLB Expo flyttas fram till November
Mässan kommer att genomföras 16-28 November på Stockholmsmässan istället.

Gratis Webinars för Hippotizer, passa på
Med tanke på att många nu är hemma, passa på att lära dig basic och även Shape / advanced Hippotizer kurser , nu gratis ett par veckor på webinars.

Frankfurt Messe Prolight & Sound ställer in
Mässan ställer in den 25 årgången och flyttar fram den redan senareläggningen till nästa år pga av Corona viruset som redan drabbat hela branschen.

Scenteknik Kalmar investerar i Hippotizer V4
Amba+, blev valet med Datapath FX4 SDI till dom maskiner som nu finns i deras hyreslager

Feb 2020


Primetec investerar i Hippotizer V4
Primetec Stockholm investerar i dom nya V4+ maskinerna och valet blev Boreal DP, Karst+ och även Amba+, laddade med HD-SDI kort och även uppdaterat deras tidigare Karst maskiner till Karst+.


Anders "Ajax" Olsson har hastigt och oväntat lämnat oss endast 56 år gammal mitt under en konsert med Lisa Nilsson i Luleå. Ajax var ju en som många av oss kände och säkerligen även jobbat med. En mycket uppskattad och nu saknad person.

NEP Mediatec Group blir CT Creative Technolgy
Mediatec namnändrar från den 3 Feb till Creative Technology.


Jan 2020

Nominera snart inför Bullen Award 2020
Snart igen dags att nominera till Bullen Awards, dom som ni anser bidrar till branschens bästa eller har gjort tydliga avtryck inom ljus ljud eller bild.

Melodifestivalen upplaga 2020
Återigen lär en ny spännande och ljusstark upplaga av den återkommande Mello, prydligt dokumenterad av våran allas Jönsson som är LD


Glöm inte Ulf Brynte som gick bort under 2019

Han var en sån person som alltid har tid och ork att vara en vän och en kollega, utan att ge avkall på uppgiften för dagen..
En sann inspiratör och ledare, en förebild för oss alla.
En riktig kämpe med det största av hjärtan!


Glöm aldrig vår vän Bullen som gick bort 2015

Bullen, våran vän som inte skall glömmas bort , hans passion för MIN STORA DAG, för sjuka barn som behöver stöd, eller den minnesfond som finns:
Bullens Minnesfond SHB 6193-942 844 408, en vän som verkligen var en som brydde sig om alla, då kan det vara på plats att bry sig själv tillbaka.


Med hopp om att det blir ett bra år även för dom som behöver
Och kanske detta år branschen kan visa sitt goda hjärta med att låta en del av vinsten gå till dom behövande, UNICEF är ett bra val
Skicka in dom nyheter eller info ni tycker skall sättas upp på denna sida.
Märk mail med "SV.Nytt" till " peppe at gobogroup dot com".


Copyright All rights reserved to Grip/Tannemyr Sweden 2020